TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Hasznos kiegészítők születtek automata kormányzási rendszerekhez

Hasznos kiegészítők születtek automata kormányzási rendszerekhez

Gépesítés - 2023.06.13

Az utólag is beszerelhető automata kormányzási rendszerek ma már Magyarországon is villámgyorsan terjednek. Most néhány hasznos kiegészítő született a Valkon 2007 Kft. által forgalmazott márkához.

Hirdetés

Az automata kormányzási rendszerek rendkívül megkönnyítik a gépkezelők dolgát. Hidraulikus működtetéssel vezérlik a kerekeket és tartják a pontosságot, és a legtöbb esetben arra sincs szükség, hogy utólagos beszerelés esetén lecseréljük a gyári kormánykereket. A működése precíz, és szinte észrevehetetlen, hiszen „milliónyi” apró, finom mozdulattal korrigál minden pillanatban, vagyis nem rángatja durván a kormánykereket.

Ilyen rendszert kínál a magyar gazdáknak az – egyebek mellett – a Valtra márkáról ismert Valkon 2007 Kft. is, de nemcsak a finn traktorokhoz. Az FJ Dynamics kínai gyártmányú robotpilóta, amely színvonalas és professzionális műszaki megoldásokat kínál, ráadásul elérhető áron.

A készlet alapkivitele 20 cm pontosságot garantál, a nagyobb precizitást igénylő gazdák pedig RTK pontosságot érhetnek el bázisállomás vagy mobil adatfogalmi kártya és RTK szolgáltatás használatával. Az elmúlt években több mint 150 gépbe szereltek FJD-t, ez a szám jól mutatja a rendszer kiforrottságát és a felhasználók elégedettségét.

A felokosított traktoroknál természetesen folyamatos támogatás szükséges a megbízható működéséhez, de a Valkon ehhez is kiváló csapattal, háttérrel rendelkezik. A cég minden automata kormányzáshoz igényes beszerelést, teljes körű beüzemelést, magyar nyelvű kezelési könyvet és háttértámogatás nyújt.

Az FJD tehát már nem újdonság a magyar piacon, viszont mostantól újabb kiegészítők érhetők el hozzá. Ilyen a nyomógombos kiegészítő vezérlő konzol (keypad), amely a monitorra kábellel csatlakoztatható, és a kezelő elsősorban forduláskor, döcögős talajon haladva tapasztalhatja meg a hasznosságát, hiszen olyankor egyszerűbb egy „valódi” gombot nyomkodni, mint a monitor képernyőjét.

Szintén újdonság az UTURN automata táblavégi forduló, ennek révén a robotkormány önmagától elvégzi az előre beállított táblavégi fordulókat. Hozzávetőlegesen téglalap alapú táblákon, egyenes forgó vonal esetén tud igazán jól működni. Érdemes lehet a WiFi kamerát is beszerezni, amely a traktorra vagy munkagépre szerelve segít figyelemmel kísérni a munkagép működését és a megművelt területet.Címkék: automata kormányzás, újdonság, fjd, valtra, traktor, rtk, valkon kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Corteva kukorica hibridjei elismerést kaptak a 2023-as ...

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat által előállított Pioneer® ...