TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Kiváló programot ajánlunk: hódmezővásárhelyi állattartó napok, harmincadik alkalommal

Kiváló programot ajánlunk: hódmezővásárhelyi állattartó napok, harmincadik alkalommal

Állattenyésztés - 2023.05.04

Harmincadik alkalommal rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat Hódmezővásárhelyen május 4. és 6. között. Kellemes tavaszi idő, rengeteg látnivaló, ügyintézési lehetőség – minden adott tehát egy jó családi programhoz.

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozója. A kiállításon az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi- és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be – adta hírül az MTI.

Az 1994-től a Magyar Állattenyésztők Szövetségével és annak tagszervezeteivel megrendezett kiállítás egyik legfontosabb és leglátványosabb elemét a nyilvános tenyészállat-bírálatok és a fajtabemutatók jelentik, melyen a mindenkori hazai állomány legjavát láthatják a szakemberek és a közönség.

Az idei rendezvény újdonsága a Hód-Mezőgazda Zrt. és konzorciumi partnereinek tanösvény programja, melyen regisztrációt követően elismert és gyakorlott szakemberek mutatják be a gazdálkodóknak a takarmánynövény-termesztéshez és a minőségi takarmány-előállításhoz kapcsolódó újdonságokat.

További érdekesség, hogy kitelepül a helyi kormányhivatal több főosztálya is, így a gazdálkodók akár szakmai kérdésekben is tanácsot kérhetnek a helyszínen. A Délmagyar című lap szerint tájékozódni lehet a parlagfű elleni védekezésről, a növényvédő szerek használatáról, valamint növényegészségügyi- és talajvédelmi kérdésekről. A helyszínen a növény export-importtal kapcsolatos érdeklődésekre is válaszolnak az agrárügyi főosztály munkatársai.Felkészültek az uniós, illetve nemzeti forrásból finanszírozott agrár- és vidékfejlesztési támogatások igénybevételének általános feltételeivel, a kapcsolódó ügyfélnyilvántartási rendszer működésével kapcsolatos témákban is, de az érdeklődő gazdák az egységes kérelembenyújtó rendszert is megismerhetik.

És akinek ez még nem elég, a kormányablakbusz is jelen lesz a kiállításon. Akinek többek között lejárt az útlevele vagy a személyi okmánya, az igénylését beadhatja, a lakcímkártyát pedig akár azonnal kézhez is kaphatja.

A háromnapos vásár több száz kiállítója között szerepelnek az állattenyésztési, tartástechnológiai, agrárinformatikai, szaporodásbiológiai, állategészségügyi és gyógyszeripari, takarmányozási és élelmiszeripari termékeket, eszközöket, berendezéseket gyártó és forgalmazó cégek is.

A rendezvényhez minden évben kapcsolódnak tudományos és szakmai továbbképző rendezvények. Idén a haszonállat-tartásban jelentkező állategészségügyi kihívásokról tartanak konferenciát az Állatorvostudományi Egyetem előadóval. A szakember-utánpótlást segíti az agrárszakképző intézmények III. Országos Gazdászversenye is, melyet pénteken tartanak a mezőgazda napok keretében.

Címkék: hódmezővásárhely, állattenyésztési napok, 2023, ügyintézés, mezőgazdaság, támogatás, tanácsadás, családi programok
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A sebesség minden, csak nem állandó

Maximalizálja körforgója potenciálját