Hirdetés
Horgászat a pácban

Horgászat a pácban

Állattenyésztés - 2020.07.22

Járvány és aszály után rekordösszegű állami támogatás ad reményt A nemrég befejeződött, rekordmennyiségű hal intervenciós telepítéséről és az ágazatot érintő egyéb aktuális kérdésekről beszélgettünk dr. Dérer István címzetes egyetemi tanárral, a Magyar Országos Horgász Szövetség Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ (Mohosz OHSZK) főigazgatójával.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

 – Az immár jórészt magunk mögött hagyott járványhelyzet elsősorban milyen nehézséget okozott a horgásztavak üzemeltetőinek, tulajdonosainak és nem utolsósorban a horgászoknak?

 – A veszélyhelyzet és különösen a kijárási korlátozások időszakában a horgászat lehetősége több helyen korlátozottá vált, s ehhez kapcsolódóan – más turisztikai ágazatokhoz hasonlóan – a horgásztatás jövedelmezősége visszaesett, különösen a külföldi horgászturizmus, illetve a horgászversenyek elmaradása kapcsán. Az ágazatnak és a vízkezelőknek, üzemeltetőknek több ezer munkahelyet kell fenntartaniuk ebben az időszakban is, ezért 
a feladatok részbeni átszervezésére is sor került. Az idő múlásával azonban megjelentek azok az új horgászok is, akik külföldi munkavégzésből tartósan hazajöttek, illetve korábban horgásztak, és most újra rátaláltak e tevékenységre. Sőt sokan elsőként most, ebben az időszakban kívánták kipróbálni a horgászatot mint természetközeli rekreációs és sporttevékenységet. Az ő integrálásukat is meg kellett oldani a rendszerbe, így ezeknek a kihívásoknak és igényeknek együttesen kellett és kell jelenleg is megfelelni, s örömmel mondhatjuk el, hogy mindez sikeresen meg is valósult az elmúlt hetekben, hónapokban. 
Szerző: AgrárUnió

Címkék: halgazdálkodás, hal, vízhiány, horgászat, horgászturisztika
Kiemelt hírek