TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 71.062,51 Ft (tonna)
Napraforgómag: 203.519,33 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.796,38 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 64.307,74 Ft (tonna)
Repcemag: 184.593,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 197.845,94 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 586 Ft
Benzin ára: 578 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,58
USD: 335,75
CHF: 415,07
GBP: 439,19
Hirdetés
Szalámik és kolbászok szarvasból, vaddisznóból – itthon is van ilyen

Szalámik és kolbászok szarvasból, vaddisznóból – itthon is van ilyen

Állattenyésztés - 2023.05.22

Már idehaza is kaphatók olyan húskülönlegességek, amelyek kizárólag magyar, vadon élő, vadászat során elejtett, vagy ridegen tartott állatok húsából készülnek.

Ivánácz Gábor közel két évtizedet dolgozott külföldön, a gasztronómia területén, mielőtt hazatért, hogy a hazai adottságokra támaszkodva megalapítsa ezzel foglalkozó cégét, a Venison Gusto-t. A prémium minőségű termékeiket vadon élő, vagy ridegen tartott állatok húsának hagyományos feldolgozásával készítik el.

A termékek mentesek az egészségre káros összetevőktől, illetve biztonsággal fogyaszthatóak a laktóz és a glutén intoleranciában szenvedők számára is. Így biztonságos, ízletes és egészségtudatos megoldást nyújtanak egyedi étrendet követők, valamint glutén- és laktózérzékenységgel élők számára is.

A szabadon tartás egyik előnye, hogy az állatok életmódjuknak köszönhetően csak és kizárólag természetes táplálékot fogyasztanak. Húsuk számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, továbbá kiemelkedő vasforrás is, de megtalálható benne a B12 és B6 vitamin is, amelyek hozzájárulnak a szervezet megfelelő napi működéséhez.

A vadhús összetétele a csupasz, bőr nélküli csirkemellhez hasonlít, egy adagban átlagosan 25 gramm fehérje található. A vadon élő állatok húsa nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint például az Omega-6 és az Omega-3.

A gourmet rajongók örömére a cég megteremtette az ún. extra száraz edition termékcsaládot. Ezeket a készítményeket, az intenzívebb ízélmény elérése végett hosszan, 11 héten keresztül érlelték, így hústartalmuk elérte a maximumot, nedvességtartalmuk már nem csökken tovább.

Az „extra” család tagjai a 100% Vízibivaly natúr szalámi (extra száraz kiadás – 200-220 g), a 100% Szürkemarha natúr szalámi (extra száraz kiadás – 200-220 g) és a 100% Szürkemarha csípős paprikás szalámi (extra száraz kiadás – 200-220 g).

(Fotó: Venison Gusto/Facebook)

Címkék: vadhús, kolbász, szalámi, magyarország, szarvas, őz, vaddisznó, szürkemarha
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Jelentősen drágább lett a vöröshagyma

A hazai termesztésű, 15 mm-nél nagyobb bogyóméretű koktélparadicsom az AKI PÁIR adatai szerint a 40. héten 1350 ...