TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.964,48 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.533,77 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 61.253,64 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.866,29 Ft (tonna)
Repcemag: 159.604,60 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.503,23 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 607 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,78
USD: 359,69
CHF: 396,83
GBP: 450,76
Hirdetés
Öt díjat vitt el az Amazonen-Werke Kft.

Öt díjat vitt el az Amazonen-Werke Kft.

AGROmashEXPO 2024 - 2024.01.17

Az idén is ott lesz az AgrárgépShow-n a kiállítók között az Amazonen-Werke Kft., amely a kiállítást megelőző Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj pályázaton öt díjat is nyert. Kovács Tamás, az Amazonen-Werke Kft. ügyvezetője elmondta, hogy cégük a Hungexpón a megújult A csarnokban, a 311/A standon, a megszokott, régi helyén vonultatja fel újdonságait, gépeit. Tizenegy géppel szerepelnek.

Magyarországon az Amazone már nagyon régóta és nagyon sikeresen van jelen a piacon műtrágyaszóró és permetezőgépekkel. Céljuk, hogy a talajművelő és vetőgépsorukat is ugyanilyen szintre pozicionálják. Nagyon széles a termékpalettájuk, de még nagy potenciált látnak a piacon, ezért szeretnék fókuszba állítani ezeket is, elsősorban az ekéket, rövidtárcsákat, kultivátorokat, gabonavető gépeket és szemenként vetőgépeket.

A cég Tyrok 400 OL ekéje különdíjat nyert a Hazai Termékfejlesztési Díj Digitalizáció kategóriájában. Ezt a félig függesztett, tarlón járó, váltva forgató ekét Mosonmagyaróváron gyártják, és már egy Amazone-génekkel megáldott, saját, tehát teljesen új fejlesztés. Különlegessége az, hogy hidraulikusan átállítható tarlón járó vagy barázdában járó kivitelre, ugyanis az ekét méreténél fogva már széles kerekű vagy gumihevederes járószerkezetű traktorokkal vontatják. A piaci bevezetését most kezdték el hét-, nyolc- és kilencfejes kivitelben, 400 lóerős traktorokhoz.

Öt díjat vitt el az Amazonen-Werke Kft.

Mellette bemutatkozik még egy másik ekéjük, a Teres, amely egy kisebb kategória, jelenleg ötvasú kivitel, mechanikus fogásszélesség-állítással. Természetesen a műtrágyaszórók közül is bemutatnak két változatot, illetve a permetezőgépeik közül a jól ismert UG szériát és az UX nagyobb testvérét is. A mechanikus növényvédelem irányába is elindultak; már négy évvel ezelőtt megvásárolták a Schmotzer nevű sorközművelő kultivátorgyártó céget, és ennek a nyolcsoros Venterra nevű sorközművelő kultivátorát is bemutatják. Talajművelő gépként a rövidtárcsák közül a Catros széria, a kultivátorok közül a Cobra sekély szántóföldi kultivátor látható majd, aminek 2023-ban volt sikeres szántóföldi bemutató körútja. A gabonavető gépek közül szerepel a Cirrus 03-as verziója hatméteres kivitelben, melyet jövőre már a négyes széria követ. Láható lesz még a Precea hatsoros szemenkénti vetőgép, mely a vetési pontosság mellett számtalan újítást visz a piacra.

Címkék: amazone, agromashexpo, agrárgépshow, eke, vetőgép, műtrágyaszóró, permetezőgép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Korszerű fejési rendszerek a világban

Aki egy kicsit is jártas a tejtermelő tehenészetek világában, annak nem kell bizonyítani, hogy mennyire ...