TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
TERRIA: Több kiegészítő felszerelés és megnövekedett hatékonyság

TERRIA: Több kiegészítő felszerelés és megnövekedett hatékonyság

AGROmashEXPO 2024 - 2024.01.02

A hannoveri Agritechnica-n az osztrák Pöttinger Landtechnik GmbH. a TERRIA kultivátorcsaládot is kiállította. A 2024-es AGROmashEXPO-n a Tegasem tartállyal is felszerelt TERRIA 4040-et tekinthetik meg az érdeklődők az Agrotec Magyarország Kft. E Pavilon E13 standján.

TERRIA: Több kiegészítő felszerelés és megnövekedett hatékonyság

TEGOSEM tartály és TRACTION CONTROL rendszer

A kapákhoz történő műtrágyakijuttató rendszer után mostantól az összes TERRIA modellhez, azaz a Pöttinger három- vagy négygerendelyes vontatott kultivátoraihoz egyre több kiegészítő feszerelés érhető el. A sokoldalúság és hatékonyság érdekében a kultivátorok a már jól bevált, rugalmas TEGOSEM tartállyal szerelhetők fel, amellyel vetőmag és mikrogranulátum kijuttatására lesz alkalmas. Így a talajművelés egy munkamenetben könnyedén kombinálható köztes vetéssel vagy műtrágyázással. A TRACTION CONTROL rendszer segítségével a tömeg a kultivátorról a traktor hátsó tengelyére tolódik át.  Az ebből eredő csökkentett kerékcsúszás azt eredményezi, hogy a traktor vonóereje hatékonyan használható fel.

TERRIA: Több kiegészítő felszerelés és megnövekedett hatékonyság

Hatékony munkavégzés a TERRIA 4040 és TEGOSEM 500 segítségével. TRACTION CONTROL a traktor teljesítményének optimalizálása érdekében

Előnyös a talaj szempontjából

A szántóföldön egyre fontosabbá válik a hatékony munkavégzés, hogy teljes mértékben kihasználhassuk a vetési időkereteket, többek közt a betakarítás utáni takarónövények esetén. A Pöttinger TERRIA a rugalmas TEGOSEM tartály valamint az 500 literes űrtartalom segítségével teszi ezt lehetővé. A talajtakaró gyors és kiterjedt kialakításával megakadályozható az inproduktív vízpárolgás. Emellett a talajban lévő többlet nitrogént a növények felveszik, és megelőzik annak elmozdulását. A talajszerkezet javítása és stabilizálása a talajélet építésével fokozza a víz beszivárgását, és ezzel az erózió lehetősége is csökken. A munkalépések egy menetben történő elvégzésével a TEGOSEM időt és pénzt takarít meg. A kevesebb áthaladással pedig kíméljük a talajt, és így elkerülhető az esetleges tömörödés.

Egyszerű és pontos

A rugalmasan alkalmazható TEGOSEM tartállyal az adagolás egy cserélhető vetőtengelyen keresztül történik. Ez menetsebességtől függően elektromosan vezérelt, a fordulóban automatikusan kikapcsol, és ezáltal leáll az adagolás. A munka megkezdése előtt a rendszert leforgatási próbával tudjuk kalibrálni. Egy hidraulikus ventilátor vézgi az anyag biztos szállítását az elosztólemezekhez. Az talajhoz közeli egyenletes elosztás és az adagolási pont változtathatósága érdekében az elosztólemezek szöge a tengely elforgatásával állítható. Ily módon a vetőmag a rögtörő henger elé, vagy a közvetlenül a rögtörő hengerhez szállítható, biztosítva az optimális csírázási feltételeket. A tartály kezeléséhez egy áttekinthető és könnyen kezelhető terminál áll rendelkezésre, így a beállításokat mindig az aktuális használathoz tudjuk igazítani. A kényelmesebb munka érdekében a TEGOSEM tartály további kiegészítőkkel többek közt szintérzélkelővel van felszerelve.

Teljes erővel

A megnövekedett kerékcsúszás nemcsak a talaj szerkezetére van káros hatással, hanem a magasabb üzemanyag-fogyasztás miatt csökkenti a munkavégzés hatékonyságát is. A traktor vonóerejének hatékony kihasználása érdekében a vonórúd opcionálisan felszerelhető a TRACTION CONTROL hidraulikus vonóerő-fokozóval. Ily módon többletsúlyt lehet átvinni a kultivátorról a traktor hátsó tengelyére. A vonórúd-munkahenger nyomása különböző munkamélységekhez szabályozható, így akár 1400 kg súlyáthelyezés is lehetséges. Összességében a rendszer csökkenti az üzemeltetési költségeket és növeli a gép hatékonyságát.

Egyenletes talaj

Az egységesen vízszintes munkafelület kulcsfontosságú a további munkamenetek és az egyenletes magkelés szempontjából. A könnyű talajokon történő talajegyengetés további javítására a tandem tömörítőkerekes TERRIA modellek a homorú tárcsák helyett opcionális egyengetőlapokkal is felszerelhetők. Ez egyenletes és egységes munkavégzést eredményez, és pozitívan hat a talaj morzsolására.

Sokoldalú

A TERRIA 3 vagy 4 gerendelyes négy-hat méteres munkaszélességű vontatott kultivátorok (TERRIA 4030, 5030, 6030, 4040, 5040, 6040) a kiegészítő felszerelések széles skáláját kínálják. A rugalmasan használható TEGOSEM tartály különösen növeli ezt a sokoldalúságot, és megkönnyíti a munkalépések egy menetbe történő kombinálását, a TRACTION CONTROL rendszer pedig a kombinátor súlyát használva biztosítja az erőátvitel optimalizálását, és segít a hatékonyság növelésében.

Címkék: pöttinger, kultivátor, agromashexpo, agrárgépshow
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Föld napja

Április 22 – a Föld napja, immár ötvennégy esztendeje. A világnap, a „globális ünnep” ötletével ...