TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Agritechnica 2023: Väderstad termékújdonságok Hannoverben

Agritechnica 2023: Väderstad termékújdonságok Hannoverben

Agritechnica 2023 - 2023.10.27

A 2024-es növénytermesztési szezonra a Väderstad TopDown és Opus kultivátorok új generációja jelenik meg. A megújult dizájn mellett az iPad-alapú E-Control vezérlőrendszer bevezetésével, valamint az ISOBUS Task Control segítségével lehetőség nyílik a táblatérkép alapján történő, helyspecifikus, változó intenzitású és mélységű talajművelésre.

Ezáltal a gép beállításait a táblaviszonyokhoz tudjuk igazítani, így optimalizálható az agronómia és a munkaminőség. Az érzékelők és a továbbfejlesztett elektronika segítségével megvalósul a gép teljes, valós idejű irányítása. A vezérlőrendszert úgy tervezték, hogy támogassa a gépkezelőt a talajművelés során, mivel megkönnyíti a munkáját a tárcsák, kapák, egyengetők és hengerek egyedi munkamélységének, vagy intenzitásának, menet közben történő állításával.

Agritechnica 2023: Väderstad termékújdonságok Hannoverben

A Väderstad Tempo szemenkénti vetőgép elektronikájának korszerűsítésével az F, V és L típusokhoz új funkciók érhetők el a vetési pontosság növelése érdekében. 2024 nyarától a Tempo vetőgépek az új WSX elektronikus rendszerrel is rendelhetők. A rendszer új funkciók elérését teszi lehetővé. Az automatikus maglesodró állítás opciónak köszönhetően a vetőelemekben lévő érzékelő a vetőmag lesodrást folyamatosan figyeli és a lesodrót automatikusan az optimális értékre állítja. Az aktív hidraulikus kocsiterhelés, biztosítja az állandó vetési mélységet talaj állapotától függetlenül és lehetőséget biztosít bármely soregység kiemelésére például művelőút kialakításához. A kanyarkompenzáció garantálja, hogy a gép fordulásakor, annak teljes szélességében azonos legyen a magok közötti távolság minden egyes sorban.

Agritechnica 2023: Väderstad termékújdonságok Hannoverben

Újdonságként a Tempo L 8-24 szemenkénti vetőgépcsalád opcionálisan folyékony műtrágya kijuttató rendszerrel is rendelhető. Az új rendszer 2000 literes műanyagtartállyal rendelkezik. A műtrágya vagy a vetősorokba kerül a vetőelemeken keresztül, vagy a vetősorok mellé csoroszlyák segítségével. A gép képes kezelni a szokásos folyékony műtrágya dózisokat hektáronként 30-tól egészen 200 liter/hektárig anélkül, hogy a gépen fúvókákat kellene cserélni, 750 mm-es sortávolság és 15 km/h sebesség mellett. A rendszer kezelése integrálva van az iPad-alapú E-Control vezérlőrendszerbe, mellyel egyébként a kezelő a szemenkénti vetést is vezérli. A vetőmag adagolásához hasonlóan a folyékony műtrágya kijuttatásnál is működik a soronkénti elzárás. A rendszer 2023 októberétől érhető el.

Agritechnica 2023: Väderstad termékújdonságok Hannoverben

A Väderstad 2024 nyarától sorközművelő kultivátor termékcsaládot dob piacra Extract néven.

Két modell kerül forgalomba: a vontatott Extract L 16-48 és a függesztett Extract V 8-36. Mindkét modell elérhető lesz 225, 250, 450, 500 és 750 mm-es sortávolsággal. A sorközművelő kultivátorcsalád tökéletesen illeszkedik a Tempo szemenkénti vetőgépek jelenlegi portfóliójához, a bevezetés előtt álló Proceed koncepción alapuló új vetőgépekhez és a jövőbeni fenntartható és hatékony gazdálkodáshoz. A gépcsalád magas fővázzal és szabadalmaztatott megoldással rendelkezik a kocsik kiemelésére, mely megóvja a növényeket a sérüléstől, másrészt hosszabb ideig teszi lehetővé nagyobb növénymagasság mellett is a sorközművelést. Az Extract L vázrendszere egyedülálló megoldással bír, amely két vázat foglal egy fővázba, ez növeli a hatékonyságot és menetszámot takarít meg a gazdálkodónak.

Agritechnica 2023: Väderstad termékújdonságok Hannoverben

A Väderstad 30 éves tapasztalattal rendelkezik a direkvetőgépek gyártása terén Kanadában. A Seed Hawk 600-900C direktvetőgép a tengerentúlon gyártott késes vetőgép koncepciójára épül, melyet az európai piac igényeihez igazítottak. A Seed Hawk 6-8-9 méteres munkaszélességben és három rekeszes, összesen 7000 literes tartálykapacitással kerül a piacra, mely sokoldalúságot biztosít a vetőmag- és műtrágyakijuttatás szempontjából. A vetőgép világpremierje a 2023 novemberében Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnica nemzetközi szakkiállításon lesz. Az új, európai piacra szánt munkagép 2024 végétől lesz rendelhető, az első sorozatgyártott gépek pedig 2025 elején kerülnek a szántóföldekre.

Címkék: Agritechnica, väderstad, vetőgép, kultivátor
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bővülő megoldások a szabadföldi zöldségek kártevői ellen

A kertészeti ágazatok között hagyományosan fontos helyet tölt be hazánkban a szabadföldi zöldségtermesztés, amely ...