TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Eltűnik a vásárlási limit a tojásnál, és jóval többet vehetünk az árstopos termékekből a Tescóban

Eltűnik a vásárlási limit a tojásnál, és jóval többet vehetünk az árstopos termékekből a Tescóban

Agrárgazdaság - 2023.03.28

Közeledik az egyes élelmiszertermékeknél bevezetett árstop eltörlésének ideje, és a legnagyobb magyarországi üzletláncok máris helyezkedni kezdtek, hogy magukhoz édesgessék a vásárlókat.

Az április fontos fordulópont lesz idén a magyar emberek életében, hiszen a kormány a hónap legvégén, nem sokkal húsvét után eltörli a bizonyos élelmiszertermékeknél bevezetett árstopot.

Április 30-at követően felszabadítják tehát a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, a 2,8 százalékos UHT-tej, az étkezési burgonya és a tyúktojás árát, amit a piaci szereplők már egyöntetű lelkesedéssel várnak – kivéve talán a fogyasztókat.

A nagyobb üzletláncok számukra is igyekeznek különböző akciókkal kedveskedni, és ezen a téren egyelőre a Tesco húzta a legmerészebbet. Húsvét előtt ugyanis megemelik az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet, amivel azt kockáztatják, hogy a felhalmozásra hajlamos magyar vásárlók minden egyes nap leürítik a polcokat.Az MTI híre szerint március 29. és április 8. között a literes kiszerelésű napraforgó-étolaj esetében 4 liter, a búzafinomliszt esetében 10 kiló, a csirkemell és a csirke far-hát esetében 4 kiló, a sertéscombnál 6 kiló, a burgonyánál pedig 12 kiló lesz az egy vásárlás alkalmával maximálisan megvehető mennyiség.

És most jön az igazi durranás: a tojás esetében a Tesco az ünnepi időszakban minden vásárlási korlátozást megszüntet.

A jelenlegi korlátozások általában 2 liternyi/kilónyi mennyiségre vonatkoznak, ezt emelik tehát a három-hatszorosára. Az üzletlánc kiemelte, hogy január óta már több mint 2000 termékük ára esett, csütörtöktől pedig közel felére csökken a Kunsági tejföl ára, 26 százalékkal lesz olcsóbb a füstölt-főtt kötözött lapockasonka, az idared alma és a csemegehagyma 45-45 százalékkal lesz kedvezőbb árú, a szentesi zöldpaprikáért 33 százalékkal, a magyar fürtösparadicsomért pedig 36 százalékkal kell kevesebbet fizetni.(Fotó: Melk Hagelslag/Pixabay)

Címkék: élelmiszer, árstop, magyarország, eltörlés, húsvét, tesco, tojás, limit
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell! ...

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó ...