Hirdetés
Energetikai auditálás – Érdemes tájékozódni a szabályozásról

Energetikai auditálás – Érdemes tájékozódni a szabályozásról

Agrárgazdaság - 2017.09.04

A nagy energiafogyasztó cégek (villany, gáz, távhő stb.) számára az energiahatékonysági törvény előírja, hogy 2015 decemberétől minden hazánkban működő nagyvállalat köteles négyévente energetikai auditálást végeztetni.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Az energetikai audit fogalmát és az auditálásra vonatkozó részletes szabályokat a következő törvények határozták meg: részben az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény; az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásával kapcsolatos 122/2015. (V. 26.) korm.-rendelet; az energetikai auditokkal kapcsolatos adatszolgáltatásra és a regisztráló szervezetek éves jelentésére vonatkozó részletes szabályokról szóló 26/2015. 
(V. 26.) NFM-rendelet; valamint az energetikai auditorok és energetikai auditáló szervezetek által fizetendő regisztrációs és nyilvántartási díj összegére, megfizetésének módjára és visszatérítésére vonatkozó szabályokról szóló 7/2015. (X. 16.) MEKH-rendelet. Az új helyzet olyan sok törvény ismeretét jelenti, hogy azokat az érintettek egyszerre meg sem tudják jegyezni. S akkor itt jönnek a képbe az energetikai auditorok.

Címkék: szabályozás, energetika, auditálás, törvény, audit
Kiemelt hírek