TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Gyors gabona-minőségvizsgálat elérhető áron? – Beltartalmi elemzőinkkel, laborműszereinkkel ez már bárkinek lehetséges!

Gyors gabona-minőségvizsgálat elérhető áron? – Beltartalmi elemzőinkkel, laborműszereinkkel ez már bárkinek lehetséges!

Agrárgazdaság - 2016.09.02

Egy bizonyos szintű gabona-minőségvizsgálat a felvásárlás, a betárolás és a feldolgozás esetén is szükséges. 
Az Agrogazda.hu mérőműszerek Kft. küldetésének tekinti, hogy lehetőséget nyújtson a kisebb gazdálkodóktól egészen a komolyabb gabonalaborokig, valamint a gabonakereskedelemmel foglalkozó vállalkozásoknak, hogy a gabona-minőségvizsgálatot elérhető árú, professzionális laboreszközökkel saját maguk is el tudják végezni.

Folyamatos kontroll a minőségen

A kiváló minőségű gabona kereskedelme felgyorsulhat, ha nem kell sokáig betárolva várnunk a kedvezőbb felvásárlási árakat. Ehhez azonban ismernünk kell a gabonánk minőségi mutatóit, és ezeket időről időre ellenőrizni kell, de a gabonánk beltartalommérése legfőképp a betárolásnál, majd a kitárolásnál szükséges.
Infrastruktúránkat ezért bővíteni, modernizálni kell. Lépést kell tartanunk a modern, rohanó világ követelményeivel, mert ahogy mondják: „Aki nem halad, az lemarad!”
labor1A gabona-minőségvizsgálathoz szükséges laboreszközökre (esésszámmérőkre, labordarálókra, beltartalmi elemzőkre) már most – a betakarítási szezon előtt – is emelkedett kereslettel szembesültünk az elmúlt évekhez viszonyítva, úgyhogy kijelenthető, hogy a mezőgazdasági támogatások éreztették jótékony hatásukat, és a termelők, kereskedők felvették az ütemet! Ma már csak kevés telephelyen nem találni valamilyen gyártmányú és korú beltartalmi elemzőt. Fontos azonban, hogy ezek a műszerek, a mérési elvük és a gyorsaságuk is modernizálva legyen a kor követelményeinek megfelelően.

A gabonaminta osztályozása és 
előkészítése további vizsgálatokhoz

Szeretné, ha pontosan tudná osztályozni a beszállított terményt? Alacsonyabb árat akar fizetni a nem megfelelő tisztasággal vagy sok tört szemmel rendelkező terményért? Azonnal tudni szeretné a várható tisztítási költségeket? Válassza a Pfeuffer cég precíz készülékeit a gabona tisztasági értékének és törtszemarányának pontos meghatározásához!
labor2A minta-előkészítésnél fontos, hogy a gabona tiszta legyen, és osztályokba legyen sorolva a szemek minősége alapján. A Pfeuffer SLN mintatisztító szemes termények tisztítására és szortírozására alkalmas készülék. Különböző rostanagyságú szitáinak és egy pontos mérlegnek köszönhetően a gabona minőségét könnyedén kiszámolhatjuk. Ezenkívül a készülék a könnyű szemetet (léhát) és a tört szemet külön gyűjtőbe juttatja, így a szemét arányával és az esetleges tisztítási költségekkel is tisztában lehetünk.

  

 

Beltartalmi értékek meghatározása

Olajtartalmat, fehérjét és nedvességet szeretne mérni a bonifikáció miatt? Olyan gyorsan mérő készüléket keres, amely egész szemből minden paramétert egyszerre mér? A www.agrogazda.hu oldal kínálatából könnyedén választhat!
Laboratóriumi nedvességmérő készülékeink teljesen automatikus egészszem-mérő készülékek, amelyekkel nedvességtartalom, hektolitersúly és hőmérséklet is mérhető! Ezek a laboratóriumi nedvességmérők automatikusan töltik meg a mérőcellákat, így mindig azonos mennyiségű és tömörségű mintát analizálnak, hogy a kapott értékek összevethetőek legyenek egymással. Szeretné nem csak nedvességtartalmat mérni?
labor3A beltartalom-elemző készülékekkel megvizsgálhatjuk a fehérje-, nedvesség- és olajtartalmat, keménységet és szedimentációs értéket is. A hordozható készülékek úgy lettek kifejlesztve, hogy betakarításkor a minőséget és piacképességet meghatározó értékeket azonnal mérni tudjuk, akár kombájntételenként is. A laboroknak teljesen automata készülékeket kínálunk, amelyek másodpercek alatt meghatározzák a kívánt paramétereket. Válasszon terményt a hozzá tartozó paraméterekkel (nedvesség, fehérje, olaj, keményítő, sikér, nyers rost, szedimentációs érték), és indítsa el vállalkozását még ma egy jövedelmezőbb úton!

 Minőségvizsgálat és értéknövelés!

A gabona-minőségvizsgáló műszereket használó gazdálkodók és felvásárlók is tudják: a kiváló minőségű gabona a biztos jövő záloga! A beltartalom-elemző műszerek egyértelmű célja a gabonatermesztés szakmai tökéletesítése és a minőségének megőrzése, állandó javítása és fejlesztése.
laborpenzA gabonája ÉRTÉK maradjon az ÖN zsebében!
Hiába a tápanyagok precíziós visszapótlása a talajba, hiába a minél pontosabb sorművelés, sorvezetés, ha a gabona értékesítésénél a beltartalom-elemzők pontos mérése nélkül az addig megspórolt forintok pillanatok alatt kicsúszhatnak a markából! Erre a problémára kínálunk megoldást többféle műszerünkkel.

 

 

A gabona minőségvizsgálatának műszereiben tökéletes partner: Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

A kiállításokon (Agromash, Bábolna, stb.) is rendszeresen bemutatott műszereinkkel számunkra nem meglepő módon a Pfeuffer és Mininfra beltartalmi elemzőinkkel is rendre azonos eredményeket mérünk. Műszereinket ismeri és kalibrálja a Gabona Labor Kft. is, szeretik és használják termékeinket többek között az SGS-nél, a Mertcontrolnál és a NÉBIH-nél.

A korszerű minőségvizsgáló gabonalaborok elengedhetetlen kellékeit nálunk megtalálják az érdeklődők. A gabona-minőségvizsgálatoknál nélkülözhetetlen eszközök széles választékát kínáljuk, legyen szó a méltán híres és ismert német Pfeuffer automata mintavevőről, mintatisztítóról, labormérlegekről, esésszámmérőről, Mininfra és Pfeuffer beltartalmi elemzőkről, nedvességmérő műszerekről vagy akár a megbízható, modern Memmert szárítószekrényekről!
Az Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.-nél mindent megtalál, ami a gabona minősítéséhez feltétlenül szük­séges! A gabona-minőségvizsgálat eredménye a szakemberek számára fontos információkat szolgáltat. Cégünknél mindent megteszünk, hogy vásárlóink megtalálják a számukra legmegfelelőbb laborfelszerelést!

Agrogazda logóAgrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
8000 Székesfehérvár, Zsombolyai utca 36.
Tel.: +36 22/322-650; Mobil: +36 70/322-6145
Web.: www.agrogazda.hu; e-mail: info@agrogazda.hu

 

 

Címkék: Agrogazda
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kevesebb értékesített műtrágya, alacsonyabb árak 2023-ban

A műtrágya-forgalmazók 1,08 millió tonna műtrágyát értékesítettek közvetlenül mezőgazdasági termelők részére ...