A magyar gazdálkodók szakmai közössége
AgroMashExpo
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva 2023 jan TEFLIX

Hibák és szankciók

Agrárgazdaság - 2015.07.02

Az ellenőrzött fiatal gazdák több mint 60%-ánál, azaz 140 helyszíni ellenőrzés során 
93 esetben, összesen mintegy 670 millió forint értékben szabott ki szankciót 2012-ben az MVH. Azoknál a fiatal gazdáknál, akik az első két körben nyertek a pályázaton. Mindez gazdaságokat tört ketté, miközben a hibákat sokszor „csak” tájékozatlanságból követték el. De mire is kellene figyelni?

Hibák és szankciók


Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!


Induló vállalkozónak egyértelműen a „fiatal gazda” támogatás a legelőnyösebb, amennyiben a rendeletben foglalt feltételeknek megfelel – vélik a szakemberek. 
Dr. Vass Gabriella is ezt javasolja első lépésként mindenkinek, mivel az így elnyert összeg – 40 000 euró – mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódóan szabadon felhasználható, akár önerőként is szolgálhat más támogatások igénybevétele esetén. „A mezőgazdasági támogatási lehetőségek mindegyike nagyon népszerű, de kiemelkedően nagy érdeklődés a fiatal gazda és a különböző, gépvásárlásokhoz nyújtott támogatások iránt mutatkozott – teszi hozzá a Pályázat Audit Kft. tulajdonosa. – A népszerű támogatási konstrukcióknál 4–6-szoros túljelentkezés is tapasztalható. Teljesen pontos adatok azért nem állnak rendelkezésre, mert vannak olyan jogcímek, amelyek esetében, ha a támogatási igény meghaladja a jogszabályban előirányzott keretösszeget, felfüggesztik a benyújtás lehetőségét. Legutóbb a kertészeti gépek beszerzéséhez nyújtandó támogatások esetében 1 napon belül mind a kis értékű, mind a nagy értékű beszerzések kerete kimerült. Ilyen esetben nem lehet tudni, hogy hányan jelentkeztek volna.”


Címkék: