TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Mi köze a Dumaszínháznak a zöld élethez?

Mi köze a Dumaszínháznak a zöld élethez?

Hírek - 2023.05.03

Immár hazánk is rendelkezik olyan összeállítással, amely bemutatja a fenntarthatóság szempontjából legfontosabb személyeket. A lista igen színes, hiszen nonprofit szervezetek vezetői, nemzetközileg ismert zöld hálózatok hazai képviselői, de humorista is jelen van a 25 legbefolyásosabb hazai zöld listáján.

Mindez a kiadvány jelzi azt, hogy a fenntarthatóság, illetve annak képviselői immár meghatározó tényezők a közéletben és a gazdaságban is. A 25-ös listát a GREEN BRANDS Hungary vezetői által alapított GB Academy fenntarthatósági szakmai közösség száz tagja választotta ki, kiegyensúlyozott kritériumrendszer alapján.

Visszatérve a kiemelt személyek körére, helyet kapott, többek között, a KÖVET, a HuGBC, a BCSDH, a Humusz Egyesület, az Ökotárs Alapítvány, a Levegő Munkacsoport vezetője is. Politikust gyakorlatilag nem találunk, a versenyszféra képviselőit viszont többet is, ifj. Chikán Attila (ALTEO), Gazsi Zoltán (Eisberg) vagy Lévai Gábor és Wiszkidenszky András (a GREEN BRANDS Hungary alapítói) nevét fedezhetjük fel.

Az úgynevezett „zöld influencerek” még nem lepték el a közösségi médiát, de aki annak mondható, pl. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató a tudományos oldalról, Litkai Gergely, a Dumaszínház alapítója szintén helyt kapott a legfontosabb személyek között.A TOP 25 lista megalkotásának előzménye egy friss szakmai közösség, a GB Academy (a GB a Green Business rövidítése) létrejötte volt. A GB Academy feladata a fenntarthatósági szakma összefogása, illetve az, hogy évente díjazza is közülük a legjobbakat.

Az akadémia alapja tulajdonképpen egy alumni program, azon hallgatókból, oktatókból, akik a GREEN BRANDS Hungary fenntarthatósági menedzser képzésén (Certified Sustainability Manager, CSM) vettek részt. Az itt végzett és oklevelet szerzett menedzserek, illetve az őket mentoráló oktatók, valamint a GREEN BRAND minősítésű cégek képviselői alkotják a GB Academy tagságát.

A kiválasztás mechanizmusa során a GREEN BRANDS csapata egy kritériumrendszert állított fel, amelynek mentén 1-től 5-ig pontozni lehetett a long list jelöltjeit. A szempontok pedig a következőek voltak: Társadalmi hatás, Gazdasági hatás, Hitelesség, Példamutatás, Életmű.

(Forrás: greenfo)

Címkék: fenntarthatóság, zöld, környezet, díj, lista, dumaszínház, influenszer
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Föld napja

Április 22 – a Föld napja, immár ötvennégy esztendeje. A világnap, a „globális ünnep” ötletével ...