TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Bajor vadnyugat: hegyimentők, lasszós üldözés két szarvasmarha miatt

Bajor vadnyugat: hegyimentők, lasszós üldözés két szarvasmarha miatt

Hírek - 2023.04.27

Igazi vadnyugati jelenet látványában lehetett részük a Memmingen környékén élőknek: egy elszabadult szarvasmarhát a gazda a mozgó autóból lasszóval igyekezett elkapni. Egy másik tehén pedig erdei körútra indult, de nem jól mérte fel jól a fák közötti távolságot, így beszorult két vastag törzs közé.

Múlt héten egyik reggel, hat óra után bejelentés érkezett a bajor rendőrségre, miszerint az Illertissen csomópont közelében, a hetes autópályán egy az autók között kóborló borjú zavarta a forgalmat. Az illertiseni rendőrség és a memmingeni autópálya-rendőrség, valamint a szintén értesített vöhringeni autópálya-karbantartási osztály is az állat keresésére indult.

A fiatal szarvasmarha több legelő kerítésén is átjutott, s bár először leheveredett pihenni egy árnyékos, bokrok közötti részen, az illertiseni csomópont közelében, amikor meglátta az autópálya karbantartókat, úgy döntött, hogy inkább begyalogol az autópálya közepére, és Memmingen felé veszi az irányt. Végül a karbantartók mozgó járművéből sikerült a gazdának, a bajor cowboynak rádobni egy hevedert, és megállítani az állatot. Ezután a tulajdonos egy biztonsági sorompóhoz kötötte a szökevényt, amíg meg nem érkezett az állatszállító kocsi. A helyszín biztosítása érdekében az autópályát legalább tizenöt percre le kellett zárni. Szerencsére senki sem sérült meg, a világgá indult szarvasmarha azóta újra a gazdája farmján legelészik békésen.

Bajor vadnyugat: hegyimentők, lasszós üldözés két szarvasmarha miattEgy másik, szintén bajorországi mentőakcióról is beszámolt az agrarheute.com. Két fa közé szorult egy alpesi tehén, a tűzoltóságnak és a hegyi mentőknek is be kellett avatkozni, hogy az erdőjáró tehén sértetlenül megússza a kalandot.  Ráadásul az egyik fát ki kellett vágni, a másiknak pedig a lombkoronáját kellett alaposan visszavágni, miközben a hegyi mentőknek és tűzoltóknak pedig ki kellett biztosítani a fa törzsét és a lombokat, hogy nehogy a tehénre zuhanjon véletlenül, és sérülést okozzon az állatnak, vagy az őt mentő embereknek.

A BRK mentőszolgálata szerint több mint tizenöt ember dolgozott feszítőhevederekkel, szerszámokkal, hogy kiszabadítsa a tehenet szorult helyzetéből. Bár az állat kimerült a nem mindennapi kalandtól, de épp bőrrel megúszta a nem mindennapi eseményt, és hazatérhetett az alpesi legelőre.

Fotók: BRK Kreisverband berchtesgadener Land Címkék: szarvasmarha
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Teljeskörű talajfertőtlenítés: piretroid rovarölő ...

A talajfertőtlenítés szántóföldi és kertészeti kultúrák esetében is alapjaiban meghatározza ...