Kihalás vagy megújulás vár az emberiségre? Izgalmas konferencia kezdődik Londonban
Hírek - 2023.04.17
Nagyszabású nemzetközi konferencia veszi kezdetét májusban Londonban, melyben megoldásokat mutatnak be a rossz irányt vett globális élelmiszeripari termelésből, gazdálkodásból, állattartásból, a fenntarthatóság, társadalmi igazságosság és állatjólét irányába.
A cél az egész bolygóra kiterjedő, átfogó terv kidolgozása, amelyhez több tucat szakember csatlakozott. Kerekasztal beszélgetések, sok-sok előadás, közös ötletelés a közönség bevonásával, hálózatépítés, együttműködés a változás elérése érdekében, ezek szerepelnek tehát a programok színes palettájában.
Teljes irányváltásra van szükség, mert a jelenlegi termelés éhezést, adósságokat, betegségeket hozott csak, fogalmazta meg Olivier de Schutter, az IPES-Foods társelnöke és az ENSZ rendkívüli szegénységgel és emberi jogokkal foglalkozó munkatársa.
A londoni QEII Centerben május 11-én és 12-én online is követhető eseményen szó lesz többek közt a talaj termőképességének megmentéséről és helyreállításáról, az óceánok, tengerek, tavak és folyók ökológiai egyensúlyának, élővilágának regenerálásáról, valamint arról, hogy hogyan állíthatók elő egészséges ételek, és erősíthető a növény alapú étrend elterjedése több milliárd ember számára.
Beszélni fognak az alternatív fehérjék szerepéről is a fenntartható élelmiszer hálózatban, valamint az állatok méltó körülmények között való tartásáról, gondozásáról, biztosítva az állatjólétet a lehető legjobb módon.
A növekvő éghajlati, vadvilági és egészségügyi vészhelyzetek fényében ezen a mérföldkőnek számító eseményen – amelyet Compassion in World Farming, a például IPES-Food, a Fejlesztési Tanulmányok Intézete szervez – a világ vezető szakértői a konferencia nyitányaként bemutatják a földi életet lassan ellehetetlenítő veszélyeket, amely felé gazdálkodásunk és étkezésünk tart, és rámutatnak az élelmiszereink radikális átalakításának szükségszerűségére, melyekhez különféle alternatívákat is bemutatnak.
A világ minden tájáról érkező előadók sokszínű nézőpontjukkal rávilágítanak arra is, hogy miért fontos a természettel való együttműködés, annak kihasználása helyett. Mivel a vízi állatok jólétéről kevés szó esik más fórumokon, ezért foglalkoznak az ő tenyésztésük kérdéseivel vagy más vízi élelmiszerekkel való helyettesítés lehetőségeivel is.
Beszélgetnek a fenntartható gazdaság finanszírozási lehetőségeiről is, hogyan lehet áthelyezni a támogatást egy olyan rendszer felé, amely a bolygó és a rajta élők egyensúlyát, egészségét szolgálja.
A minőségi, tápláló étel az egészség sarkalatos pontja. Az étrendváltásban helyi szinten, önkormányzatok, vállalkozások bevonásával is lehet eredményt elérni, amelyhez az előadók használható útmutatót is adnak. De mindehhez mély elköteleződésre is szükség van, és hogy mindenki belássa, hogy csak együttműködéssel lehet átállni a tartós és fenntartható egészséges étrendre és termelésre.
Fotó: Pixabay
Címkék: london, konferencia, egészség, termelés, fenntarthatóság
Hiszünk a személyes kapcsolattartás erejében!
Őszi repcekártevők
Tűzifa árak 2024 - Idei körkép
A csemegekukorica termesztésének értékelése kritikusan ...
Pánikkeltésből elég a toxin kapcsán, ezzel a felvásárlók cégek ...
Hiába az árvíz az úr, biztonságban a főváros ivóvize
Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén – Mindenkinek használni ...
Megbízható, gyors és tartós – Samson PG hígtrágya kijuttató
A gabonakombájnok iránti kereslet csökkent a leginkább
Ötvenkét őszibúza-fajtát és 15 repcehibridet vizsgáltak a ...