A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Átadták a Földművelésügyi Minisztérium Agrár - és Környezetvédelmi Innovációs Díját

Hírek - 2016.04.01

A 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíjat, valamint további hat innovációs díjat adtak át az Országházban március 31-én. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elsősorban a gazdasági mutatók - a hasznosítás során 2015-ben elért többleteredmény vagy többlet-árbevétel - alapján választották ki a legnagyobb jelentőségű sikeres innovációkat.

Átadták a Földművelésügyi Minisztérium Agrár - és Környezetvédelmi Innovációs DíjátA díjátadási ünnepség résztvevőit először Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntötte. Ezt követően Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke mondta el ünnepi köszöntőjét. A bírálóbizottság munkájáról Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke adott tájékoztatást.

inn1

Fotó: Feith Sándor

A Földművelésügyi Minisztérium 2015. évi Agrár Innovációs Díjában az Univer Product Termelő és Kereskedelmi Zrt. részesült a fűszerpaprika nemesítési programjáért. A tárca a 2015. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjával az Aquaprofit Zrt.-t jutalmazta az arzén tartalmú vizek tisztítására, több lépcsős előoxidációval és ózonos oxidáció segítségévelkidolgozott eljárásért és berendezésért.

inn2

Fotó: Feith Sándor

A díjakat V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár adta át.

A 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az EVOPRO Csoporthoz tartozó két magyar középvállalkozás kapta.

Forrás: (FM Sajtóiroda)

Címkék: