TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Változás a CLAAS Csoport vezetésében:  Jan-Hendrik Mohr az új vezérigazgató

Változás a CLAAS Csoport vezetésében: Jan-Hendrik Mohr az új vezérigazgató

Hírek - 2023.04.06

A CLAAS Csoport Részvényesi Bizottsága új vezérigazgatót nevezett ki Jan-Hendrik Mohr személyében, 2023. április 1-i hatállyal. A pozíciót korábban betöltő Thomas Böck úgy döntött, hogy lemond tisztségéről és új szakmai kihívásokat keres. A részvényesek és a csoport igazgatótanácsa mély sajnálattal vették tudomásul ezt a döntést, ugyanakkor Jan-Hendrik Mohr személyében tapasztalt utódot találtak.

Cathrina Claas-Mühlhäuser, a Felügyelőbizottság elnökeként így nyilatkozott: „Jan-Hendrik Mohr nagy tiszteletnek örvend a CLAAS szervezetén belül és a szélesebb iparágban is. Szinte senki nem ismeri nála behatóbban a CLAAS-t, ráadásul már bizonyított a cégnél, hiszen hosszú éveken át különböző vezetői pozíciókban formálta a vállalatot. Az igazgatótanáccsal és a teljes szervezetben dolgozó valamennyi kollégájával közösen Jan-Hendrik Mohr elődjének sikeres munkájára építve fogja a CLAAS-t a jövőbe vezetni. Hálás vagyok azért, hogy Jan-Hendrik Mohr elfogadta a felkérést a CLAAS Csoport vezérigazgatói pozíciójára.”

Jan-Hendrik Mohr okleveles mérnök, 1984 óta dolgozik a CLAAS Csoportnál, ahol azóta is folyamatos szakmai előmenetel során egyre jelentősebb feladatkörökben dolgozik. 2008 óta tagja a csoport igazgatótanácsának. Jelenleg a gabona üzletágért felelős, amelyet továbbra is személyesen vezet. Jan-Hendrik Mohr a kinevezéssel kapcsolatban így nyilatkozott: „Alig várom, hogy a csoport igazgatótanácsában dolgozó kollégáimmal és minden alkalmazottal együtt folytathassuk sikertörténetünket. A CLAAS magas szintű technológiai szakértelmet képvisel, amihez izgalmas termékek és egy mindenkit összekötő vállalati kultúra társul. Hosszú távon gondolkodunk és világos jövőképünk van: célunk, hogy ügyfeleinket a legjobbá tegyük a saját szakterületükön.”

Thomas Böck több mint 16 év után búcsúzik a CLAAS-tól

A Thomas Böck kiemelte: "Tavaly nyár óta megérett bennem a gondolat, hogy a CLAAS-nál eltöltött, 16 évet is meghaladó (ebből majdnem négy év vezérigazgatóként) időszak után új kihívásokat vállaljak. Ehhez a változáshoz most remek lehetőség adódik: a CLAAS megerősödve került ki a különböző válságokból, ezáltal ma nagyon erős helyzetben van. Vezérigazgatói tevékenységem alatt az árbevétel ötmilliárd euró fölé emelkedett. A válságok ellenére ebben a pénzügyi évben kiváló eredményt fogunk elérni. Megfelelő irányt vettünk ahhoz, hogy a CLAAS-t a sikeres jövőbe vezessük."

Cathrina Claas-Mühlhäuser: „Hálával tartozunk Thomas Böck-nek. Ő egy tehetséges, nagy műszaki tudással és stratégiai gondolkodásmóddal rendelkező szakember. Rendkívüli dolgokat ért el, különösen a termékfejlesztés és a digitalizáció területén. A CLAAS csoport digitális átalakulása mindig is az ő nevéhez fog kapcsolódni. A CLAAS Csoport vezérigazgatójaként a csoporton kívül is ismerték és tisztelték, különösen stratégiai előrelátása és mélyreható technológiai ismeretei miatt. Emellett nagy népszerűségnek örvendett a CLAAS-csoport alkalmazottai körében is, támogató és emberközpontú hozzáállásának köszönhetően. Minden jót kívánunk Thomas Böck-nek, akivel a jövőben is szoros kapcsolatban maradunk."


Forrás: Axiál Kft.

Címkék: claas, axiál kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Május 31. a kedvezményes jelentkezési határidő - Ne hagyja ki az ...

ANImashEXPO 2024 - Az 1. állattenyésztési, állatjóléti és állategészségügyi szakkiállítás hamarosan ...