TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 70.966,83 Ft (tonna)
Napraforgómag: 151.196,52 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.635,98 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 61.341,59 Ft (tonna)
Repcemag: 165.397,45 Ft (tonna)
Full-fat szója: 222.208,59 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 613 Ft
Benzin ára: 598 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,85000
USD: 369,26000
CHF: 415,37000
GBP: 468,22000
Hirdetés
20 éves a Biocont Magyarország Kft.

20 éves a Biocont Magyarország Kft.

Hírek - 2023.04.03

A Biocont Magyarország Kft. 20 éves évfordulója és az idei év aktualitásai kapcsán tartott sajtótájékoztatót a cég ügyvezetője Najat Attila, a cseh anyacég alapítójával Dr. Milan Hluchýval és Daoda Zoltánnal a Kukorica Kör Egyesület ügyvezetőjével közösen.

Najat Attila ügyvezető elmondta, hogy a Biocont 20 év alatt 2 személyes cégből 800 milliós árbevételű 15 fős céggé nőtte ki magát.

Eddig a termékpalettán a biolgóiai növényvédő szerek álltak a fókuszban, azonban az idei évtől bővül a termékek köre talajmikrobiológiai és talajkondicionáló termékek forgalmazásával is.

Biostimulátor és bioaktivátor termékek forgalmazása is megkezdődik – a Chemical-Seed Kft. terméke -az Activstart is elérhető náluk, elsősorban kertészeti kultúrákra fókuszálva.

Büszkén mondhatom, emelte ki Najat Attila, hogy az alaptevékenységünk is folyamatosan bővül és minden hatóanyagunk, amit eddig is forgalmaztunk, az továbbra is fogalomban van az unióban.

A 20 év kötelez, mi nem ígérhetünk csodákat, bizonyított termékekkel dolgozunk, amelyeknek magyar és cseh területen folyamatosan nyomon követik hatásosságát.

Az idei év aktualitása, hogy egy ismert és kedvelt szakkönyv új kiadása jelent meg az alapító tulajdonos munkájából: A gyümölcsfák és a szőlő védelme az ökológiai és integrált növényvédelemben. A kiadványt a magyar kollégák szakmailag, nyelvileg lektorálták, az aktualizált felújított magyar viszonyokra adaptált kiadását tarthatják majd kezükben az érdeklődő szakemberek.

Dr. Milan Hluchý véleménye szerint az ökológiai infrastruktúra hiányzik a cseh és a magyar mezőgazdaságból, ami nem csak szép virágos, pillangós vidéki tájakat biztosítana, hanem alapvető szükségünk van rá a stabil mezőgazdasághoz.

Kiemelte, jelenleg a cseh szőlő területek 70 %-át integrált gazdálkodásban művelik, 10 %-ot öko gazdálkodásban. Hisz abban, hogy ezt az elmozdulást a szántóterületeken is meg lehet tenni.

Az álma a konvencionális, ipari mezőgazdaság átállításának elősegítése az ökológiai, integrált technológiák felé.

Az idei évben a Kukorica Kör Egyesület tagja lett a Biocont. Ez alkalomból az egyesület ügyvezetője Daoda Zoltán nyilatkozott:

Gratulálok a Biocontnak hogy megélte a 20 évet Magyarországon, a kezdeti lépéseik óta ismerjük egymást. Örültünk annak, hogy megkerestek minket a Kukorica Kör Egyesületnél, a Biocont a biológiai növényvédelmet és egy más típusú gondolkodást hoz be a szakmai munkánkba.

Szervezetünk célja a kukorica növényen keresztül a termeléstől a feldolgozásig bemutatni a termelőknek a gazdaságos termelési lehetőségeket, hogy 2-3 év alatt a lehető legnagyobb nyereséget érjék el.

Csemege és áru kukoricában és vetőmag előállításban is egyre nagyobb teret nyernek majd a biológiai, mikrobiológiai megoldások, főképp a szerkivonások kapcsán. Ebben óriási jövő van és szerencsére már jelen is, a Biocont gondolkodásmódja beleillik ebbe a vízióba.

Cél megtalálni azokat a technológiákat az ország különböző részeire szabottan, amelyek a kukorica termelékenységet növelni tudják és ezt a tudást átadni a termelőknek. Ennek egyik eszköze a demó fram, amelyből jelenleg 14 darab van.

Szándékunk a termésbiztonság és a gazdaságosság növelése és bízunk benne, hogy ennek a termőtalaj is nyertese lesz.

Biocont Magyarország Kft.

A biológiai növényvédelem valódi szakértője.

www.biocont.hu

Címkék: biocont magyarország kft., vetőmag, kukorica
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A MATE nagy tejkörképe – Ismerjük meg legnépszerűbb tejeinket ...

Gondolta volna, hogy számos háziasított állat közül a tejet adó állatok voltak az elsők? Tudta, hogy az 1900-as évek ...