TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Gondolt egyet és a döglött halakat kivitte a falu határába

Gondolt egyet és a döglött halakat kivitte a falu határába

Hírek - 2023.03.29

Brutális mennyiségű haltetemet hagytak Gáborján település mellett egy mezőgazdasági területen. A rendőrök felderítették az elkövetőt.

A nyomozás során hamar kiderült, hogy az elpusztult állatokat egy közeli tóból vihették a falu melletti területre.

A rendőrök meghallgatták a tó tulajdonosát, aki azonnal elismerte, hogy ő szállította a helyszínre a több száz kilogramm elpusztult halat. A pikkelyesek valószínűséggel oxigénhiány miatt pusztulhattak el, a 40 éves férfi pedig elmondása szerint úgy gondolta, hogy előbb összegyűjti az összes tetemet és csak utána értesíti a hatóságokat.

A rendőrség szerint azonban az elhelyezett állati eredetű hulladék alkalmas lehetett volna az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve az élő szervezetek veszélyeztetésére.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a férfival szemben. A rendőrök már meg is küldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.

Az algák, a hínárfélék és más víz alatti növények is hozzájárulnak az éjszakai oxigénhiányos víz kialakulásához, ezért ez az állapot leginkább az éjszakai órákban okoz halpusztulást. A hajnali, napfelkelte előtti időszakban kritikusan lecsökken az oldott oxigénszint, valamint a légnyomás változása miatt gázok szabadulnak fel. A jelenség oka az, hogy a hínárképző növények és moszatok csak nappal juttatnak a vízbe oxigént, ugyanis az éjszaka folyamán a növényi szervezetek oxigént fogyasztanak. 


Forrás: Police.hu

Címkék: hal
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Barázdában ragadva – Talajműveléssel vagy anélkül a ...

A talajművelés kérdése, szerepe ma már két táborra osztja a gazdatársadalmat. Sokan el sem tudják képzelni ezt ...