TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
Ismét nevet és logót vált a Netpincérből lett Foodpanda ételkiszállító cég

Ismét nevet és logót vált a Netpincérből lett Foodpanda ételkiszállító cég

Hírek - 2023.03.24

Jól megy az ételkiszállító cégeknek a koronavírus-járvány óta, szép piacuk épült fel a pandémia idején. Az egyik magyarországi szolgáltató életében most fontos változás történik.

Érezhetően fellendült az ételkiszállítás a koronavírus-járvány idején Magyarországon is, az emberek a személyes találkozási alkalmak csökkentése miatt fanyalodtak erre a megoldásra. Szerencsére a pandémián túl vagyunk, az ételfutárok azonban továbbra is szervesen hozzátartoznak a mindennapjainkhoz.

Idehaza két nagyobb cég verseng egymással, egyrészt a finn Wolt, amely 2018-ban kezdett Magyarországon, másrészt pedig a Foodpanda, amely 1999-ben még Netpincérként indult, majd 2021 őszén váltott a mai nevére.

Úgy tűnik, hogy a magenta színű szolgáltató itt nem áll meg, a Telex értesülései szerint ugyanis a cég ismét márkanév- és logóváltás előtt áll.

A Foodpanda tulajdonosa a luxemburgi bejegyzésű Delivery Hero, amely a márkanevet inkább a kelet-európai térségben használja, miközben Dániában, Svédországban, Norvégiában és Finnországban

Foodora néven futtatja.

Ez lehet tehát a Foodpanda új neve, a magyar vásárlóknak is érdemes ízlelgetniük. A szín marad, a logó azonban módosul, a kedves pandafej helyett egy fehér pincértálcát tartó kéz kerül az ormótlan táskákra (vezérképünkön). A cél az, hogy a Delivery Hero egységes ernyő alá vonja az európai márkáit.

A futároknak küldött tájékoztatás szerint az arculatváltásra más államokban is sor kerül, ám az alkalmazottak szerződése, és általában a mindennapi működés nem változik. A Telex információi szerint most egyszerre nyolc érintett országban váltanak a Foodora névre. A cég sajtóosztálya egyelőre nem erősítette meg az értesülést, amely nem feltétlenül jó üzenet a vásárlók felé, hiszen sosem könnyű elereszteni egy megszokott és megszeretett márkát.

(Fotó: Kai Pilger/Pixabay)Címkék: foodpanda, netpincér, wolt, ételkiszállítás, névváltoztatás, foodora, magyarország
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Minden ötödik megszűnt – A kisebb gazdaságok lemorzsolódása ...

Miközben nálunk a földterület egyharmada még mindig az 5 hektárnál kisebb gazdaságok kezében van, Németországban ...