TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Fenntarthatóbb, finomabb és a zsírösszetétele is jobb – ez a juhhús!

Fenntarthatóbb, finomabb és a zsírösszetétele is jobb – ez a juhhús!

Hírek - 2023.03.23

Március 31-én és április elsején ismét megrendezi a Juh Terméktanács a Bárány Napokat. Az akció célja természetesen, a juh húsfogyasztás népszerűsítése.

Az Európai Uniós által is támogatott kezdeményezéshez eddig 41 étterem csatlakozott szerte az országból. A bárány és juh húsának fogyasztása egészséges, ízletes és fenntartható, ugyanis az extenzív állattartás áll mögötte, amely életben és mozgásban képes tartani a vidéki környezetet.

A bárány- és juhhús fenntarthatósága környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökön alapul azáltal, ahogy az állatok a legelőket hasznosítják. Ezeket az előnyöket a fogyasztók is élvezhetik, mivel e tartási mód következtében egy természetes és fenntartható húsféleség kerül az asztalukra.

A Bárány Napok program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésére. Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata természetes és környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták közé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

A teljesség igény nélkül álljon itt néhány példa: tárkonyos-tejfölös birkaraguleves, kézműves bárányburger tárkonyos aiolival, báránycomb vadasan, szalonnás házi szalvétagombóccal, Dijon-i mustáros francia báránycomb parázsburgonyával – és még sorolhatnánk. Ezek és sok más recept is megtalálható a Juh Terméktanács recepteskönyvében, melyet itt lehet letölteni.

Fenntarthatóbb, finomabb és a zsírösszetétele is jobb – ez a juhhús!

Juhhúsból készült étkeket pedig ezeken a helyeken lehet kóstolni a Bárány Napokon!Címkék: juhtenyésztés, juh, juhhús, bárány napok, juh terméktanács
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Jövedelmező gazdálkodás minden évjáratban – A szója még ...

A szója betakarítása a végéhez közeledik. A középérésű szóják jó része még a szántóföldön van, de a korai, igen korai ...