
Fenntarthatóbb, finomabb és a zsírösszetétele is jobb – ez a juhhús!
Hírek - 2023.03.23
Március 31-én és április elsején ismét megrendezi a Juh Terméktanács a Bárány Napokat. Az akció célja természetesen, a juh húsfogyasztás népszerűsítése.
Az Európai Uniós által is támogatott kezdeményezéshez eddig 41 étterem csatlakozott szerte az országból. A bárány és juh húsának fogyasztása egészséges, ízletes és fenntartható, ugyanis az extenzív állattartás áll mögötte, amely életben és mozgásban képes tartani a vidéki környezetet.
A bárány- és juhhús fenntarthatósága környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökön alapul azáltal, ahogy az állatok a legelőket hasznosítják. Ezeket az előnyöket a fogyasztók is élvezhetik, mivel e tartási mód következtében egy természetes és fenntartható húsféleség kerül az asztalukra.
A Bárány Napok program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésére. Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata természetes és környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták közé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.
A teljesség igény nélkül álljon itt néhány példa: tárkonyos-tejfölös birkaraguleves, kézműves bárányburger tárkonyos aiolival, báránycomb vadasan, szalonnás házi szalvétagombóccal, Dijon-i mustáros francia báránycomb parázsburgonyával – és még sorolhatnánk. Ezek és sok más recept is megtalálható a Juh Terméktanács recepteskönyvében, melyet itt lehet letölteni.
Juhhúsból készült étkeket pedig ezeken a helyeken lehet kóstolni a Bárány Napokon!
Címkék: juhtenyésztés, juh, juhhús, bárány napok, juh terméktanács

Kezdődik a viharszezon

Új DeereNS kombájnok – Digitalizált betakarítás

Sikernövény lehet-e a napraforgó? – Termesztéstechnológiai ...

Akár már drónnal is! – A kukorica mikotoxin-fertőzése ...

Sikeres szőlőtermesztés? Idén is a megelőzés lesz a kulcs

Az integrált napraforgó-termesztés agronómiai gyakorlata

„Már ma minden meg fog változni”

Elmarad a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva

Rábapordányi tehenészetben jelent meg az RSZKF

Virág- és becőkárosító kártevők a repcetáblákon – Kártételeik ...