TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,83000
USD: 370,49000
CHF: 406,73000
GBP: 458,15000
Hirdetés
Szakszerűen kezeli az öreg Dominatort a csinos magyar kombájnos lány

Szakszerűen kezeli az öreg Dominatort a csinos magyar kombájnos lány

Hírek - 2023.03.22

Csercsics Dorinát szükségből tanította be az édesapja a kombájnkezelésre, hiszen az ő családi gazdaságukat is sújtja a megfelelő munkaerő hiánya. A szőke lány pedig szépen beletanult a dologba.

A mai fiatalokat gyakran éri az a vád, hogy szívesebben kuksolnak a négy fal között az okoseszközeik társaságában, ahelyett, hogy kimozdulnának a természetbe, beleszagolnának a valódi életbe. Akadnak persze köztük is jócskán üdítő kivételek.

A 23 éves Csercsics Dorina például a Vas megyei Nardában él, és már jó ideje csak kombájnos lányként ismerik a környéken. A családi agrárvállalkozásban dolgozik, és amikor a Nyugat.hu négy éve felkereste, a csinos szőke lány éppen agrármérnöknek tanult, hogy megalapozottabb szakmai tudással vehessen részt a mindennapi munkákban.

Rendszeresen indul roncsderbiken is egy 101 lóerős Volkswagen Polóval, amit a testvérével közösen bütykölgetnek. Ez a nem veszélytelen hobbi még az apjától ragadt rá, akivel persze gyerekként eljárt szántani, vetni is, hamar beleszokott a gazdák életébe.

Szakszerűen kezeli az öreg Dominatort a csinos magyar kombájnos lány

Csercsics Dorina/ Instagram – Fotókért KATT A KÉPRE!

A Nyugat.hu látogatása idején éppen betakarítást végzett egy Claas Dominator 88 SL kombájnnal, 5 méteres vágóasztallal, őszibúza táblán. Dorinának az apja szükségből mutatta meg a kombájn kezelését, mert nehezen találni rá kezelőt, a lánynak pedig megtetszett a dolog, szívesen dolgozik vele, ráadásul türelmes az öregecske géppel, nem hajtja túl.

Nemcsak kormányoz, de odafigyel a Dominator minden rezdülésére, nézi a dobfordulatot, hogy ne essen le, valamint a levegőt, hátul a magáramlást, hozzáértő módon állítgatja a vágóasztal magasságát, illetve a motollát. Folyamatosan lesi a tükröket is, hogy hátul szórja-e a szalmát a gép, nem történt-e eltömődés, megakadás.

Részletek a videóban:Címkék: kombájn, claas, lány, kezelő, családi gazdaság, roncsderbi
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Väderstad bemutatja az 50/80 mm-es Marathon Edge kopóhegyet

A Väderstad, mint a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója bemutatja az új Marathon Edge 50/80 mm-es ...