TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Karambolba keveredett egy John Deere, dőlt a telefonpózna, szakadt a vezeték is

Karambolba keveredett egy John Deere, dőlt a telefonpózna, szakadt a vezeték is

Hírek - 2023.03.12

A traktorok mindig fokozott rizikót jelentenek az utakon, könnyen balszerencséssé válhat, ha félreértelmezzük ezeknek a lassan mozgó járműveknek a manővereit. Így tett egy kisteherautó vezetője is.

Amikor beköszönt a tavasz, hirtelen nagy számban jelennek meg mezőgazdasági gépek az utakon. Azért jelentenek veszélyt a többi járműre nézve, mert lassan haladó, nehezen manőverező, gyakran pedig széles és hosszú gépekről, gépkapcsolatokról van szó.

Könnyen bekövetkezhet tehát baleset, amint az megtörtént nemrég az Ausztria északi részén lévő Langschlag közelében. A fotók csalókák, hiszen havas környezetet (ugyanakkor csontszáraz utakat) mutatnak, ilyen körülmények mellett karambolozott március legelején egy John Deere traktor és egy kisteherautó.

A balesetben mindkét jármű alaposan megsérült, nem is tudták önerőből elhagyni a helyszínt. A peches találkozás alighanem figyelmetlenségből történt, a kisteherautó sofőrje nem ügyelt eléggé a zöld erőgép kanyarodási műveletére.A kivonuló mitterschlagi tűzoltóság komolynak értékelte a karambolt, amelyben az egyik résztvevő megsérült, illetve kitörtek egy telefonpóznát, a vezetéket elszakították, és még egy közlekedési táblát is megrongáltak.

A kisteherautó 50 éves sofőrje a traktor indexelése ellenére sem lassított, és beleütközött a balra kanyarodni kívánó traktorba. Szemtanúk állítása szerint a John Deere 61 esztendős kezelője szabályosan közlekedett.

A kisteherautó éppen a kanyarodás pillanatában fogott előzésbe, és már nem tudta elkerülni a bajt. A jobb elejével elkapta a traktor bal első kerekét, és együtt csúsztak ki az út mellé. A traktoros sértetlen maradt, a kisteherautó vezetőjét viszont kórházba szállították, mert mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Az alkoholteszt mindkét esetben negatív volt.

További fotók ITT: KLIKK!

Címkék: baleset, john deere, traktor, kisteherautó, figyelmetlenség, kanyarodás, sérülés, ausztria
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? - Önök mondták

Mindig nehéz egy olyan termékről írni, ami már évek óta piacon van. Méghozzá sikerrel. Mi lehet az a tulajdonság, ...