A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Horgászat: még drágább a szenvedélyed!

Hírek - 2023.01.23

Idén több ezer forinttal kerül többe a horgászat, erről még novemberben döntött a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) választmánya.

Horgászat: még drágább a szenvedélyed!


A mindenki által kötelezően befizetendő díjak, vagyis az állami horgászjegy, a fogási napló és az úgynevezett Egységes Szövetségi Hozzájárulás együttes ára 74,6 százalékkal emelkedik. Ez az alapcsomag tavaly 6300 forintba került, idén viszont már 11 000 forint lesz az ára. Ehhez jönnek még az egyesületi tagdíjak, melyek alsó értéke 2000 forint.

Az összevont területijegyek ára is nőtt: a felnőtt éves általános országos területi jegy 79 ezer forint helyett 98 ezer, a versenyzői országos jegy 31 ezer helyett 38 ezer forintba kerül. Az éves dunai jegyet 52 ezer helyett 64 ezer forintért, a tiszait pedig 57 ezer helyett 69 ezer forintért lehet megváltani.

A MOHOSZ közleményében azt írta: „Sajnálatos tény, hogy a magyar halgazdálkodást a háborús infláció mellett az évszázad aszálya is nagyon súlyosan érintette. Az eredményes haltermeléshez takarmány, a vízellátáshoz energia, a szállításhoz üzemanyag és az egész, jellemzően időigényes, hároméves termelési folyamathoz emellett jelentős élőmunka is szükséges.” Kiemelik még, hogy a legfontosabb horgászhal, egyben a fő telepítendő faj, a ponty őszi beszerzési középára egy év alatt több mint 70 százalékkal emelkedett. 
Forrás: Telex.hu, Fotó: Pixabay


Címkék: horgászat, mohosz, horgászjegy

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...