TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
 Vulcan fej- és alaptrágyák, 25% befizetéssel

Vulcan fej- és alaptrágyák, 25% befizetéssel

Hírek - 2022.11.09

Mivel, milyen áron lehet termelni a 2022/2023-as évben? Ebben a döntésben segítünk ezzel az akcióval, legyen az nitrogénfejtrágya vagy komplex alaptrágya.  

Kénes-nitrogén fejtrágyát használjunk, folyékony formában!

Nitro-MixS – folyékony nitrogénfejtrágya

Az nem is kérdés lassan, hogy a tápanyagpótlást a folyékonyra kell átállítani. A Nitro-MixS 23%-os karbamid-ammónium-szulfát oldat, amely kielégíti a növények nitrogén- és kén-szükségletét. Kis mennyiségben tartalmaz káliumot és magnéziumot, amelyek jó hatást fejtenek ki a reggeli fagyos időszakban és az intenzív zöldtömeg fejlődésekor. A Vulcan Nitro-MixS lombtrágyaként is használható kis mennyiségben (10–25 liter/ha), önállóan vagy más termésnövelővel, növényvédő szerekkel együtt.

 Vulcan fej- és alaptrágyák, 25% befizetéssel

Hibrid50S, fejtrágya és alaptrágya is

Gyakori probléma, hogy kellene adni egy kis indító és komplex tápanyagot is, de a legfontosabb a nitrogénpótlás lenne. Ebben az esetben a Hibrid50S, amelynek közel a fele egy kénes nitrogénoldat, kimondottan jó megoldás. Alaptrágyaként már kijuttathatjuk a vetés előtt pár héttel, és a bedolgozáshoz elegendő a vetés-előkészítés. Fejtrágyaként is jól megállja a helyét, legyen szó kalászosról vagy repcéről. Nagy fúvókával és nagy mennyiségben (150–300 liter/ha) használva semmilyen más nitrogénpótlásra nem lesz szükség.

 Vulcan fej- és alaptrágyák, 25% befizetéssel

A vetésnél, vagy a sorközművelésnél is tegyünk ki tápanyagokat. Kevesebb nitrogén, több kén, magnézium és kálium jusson ki.

Folyékony NPK, Turbó PK?

Az aratás befejeztével már elkezdődhet a jövő évi vetésű növények talaj-előkészítése. Késő ősztől használhatjuk a folyékony Turbó PK-t, részben tápanyagpótlásra, részben a talajok biológiai aktivitásának (pl. szárbontás fokozása) javítására. Sok helyen jelentősen változik a termesztett növények köre (pl. emelkedik a cirok vetésterülete), de a könnyen felvehető tápanyagok nélkül és a talajok javítása nélkül nem leszünk sikeresek. A Vulcan Folyékony NPK termékek a nem szilárd NPK-műtrágyák folyékony változatai. Olyan tápanyagokat tartalmaznak, amikből kiürültek a talajok, magas cukortartalmuk pedig a talajéletre gyakorol rendkívül pozitív hatást. 

25% és mikor a többi?

Az akció keretében több termékre is elegendő a vételár 25%-át befizetni. Így mi tudjuk tervezni a gyártást, a raktározást és a logisztikai folyamatokat. Tartjuk Önökkel a kapcsolatot, az áru várható lefogadása miatt. Ennek megfelelően a vételár fennmaradó 75%-át a kiszállítás előtt ráér kiegyenlíteni. Marad idő a terményértékesítésre, a támogatások megérkezésére, miközben biztosan lesz mivel trágyázni, és tervezhetőek maradnak a kiadások is.

 Vulcan fej- és alaptrágyák, 25% befizetésselinfo@vulcanagro.hu

www.vulcanagro.hu

Címkék: nitrogénfejtrágya, alaptrágya, műtrágya, vulcan
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Barázdában ragadva – Talajműveléssel vagy anélkül a ...

A talajművelés kérdése, szerepe ma már két táborra osztja a gazdatársadalmat. Sokan el sem tudják képzelni ezt ...