A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

Intelligens abroncsokat alkotott kombájnok részére a Continental

Intelligens abroncsokat alkotott kombájnok részére a Continental

Hírek - 2022.07.18

A német Continental gyártócég két éve mutatta be a kifejezetten kombájnokhoz fejlesztett gumiabroncsát. A termék a CombineMaster nevet kapta, és egy sor innovatív tulajdonsággal vértezték fel. A legérdekesebb része a perem, amely egyetlen acélhuzal szálból van feltekercselve, míg a kemény gumiból készült peremvédő az egész peremrészt beborítja a könnyebb felszerelés és a hosszabb élettartam érdekében. Így az abroncs akkor is megtartja alakját, ha alacsonyabb levegőnyomással használják.

Intelligens abroncsokat alkotott kombájnok részére a Continental


A CombineMaster és CombineMaster VF abroncsokat a Continental most intelligensebbé is tette, mégpedig a ContiPressureCheck rendszer révén, amely folyamatosan, valós időben figyeli a nyomást és a hőmérsékletet. Ez nyilvánvalóan nagy segítséget jelent a kezelőnek a helyes gumihasználat szempontjából, ami jelentősen meghosszabbíthatja a gumik élettartamát, és ezáltal csökkentheti az üzemeltetési költséget.

A ContiPressureCheck segítségével a gyártó számításai szerint akár 1500 euró (vagyis 600 ezer forint) is megtakarítható gépenként évente. Közben csökken a fogyasztás, valamint növekszik a biztonság és a vezetői kényelem. A rendszer installálása gyors és könnyű, és mivel az érzékelőt az abroncs belsejébe kell elhelyezni, ezért nagy adatpontosságot biztosít. A ContiPressureCheck nemcsak a Continental termékeivel kompatibilis, hanem minden márkával.

continental 1

Milyen előnyöket kínál még? A kombájn mindig a megfelelő guminyomással futhat, ami nemcsak a költségeket csökkenti, de a talajt is kíméli. A rendszer révén számottevően kevesebb abroncs-meghibásodással lehet kalkulálni, ami a szezoncsúcsokon megfizethetetlen előnyt jelent. Végeredményben csak egy kisméretű szenzorról van szó, amely egy hordozható eszközre vagy a fülkében elhelyezett terminálra küldi el az adatokat.

 


Címkék: üzemeltetési költség, kombájn, gumiabroncs, Continental, hőmérséklet, élettartam, nyomás

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...