TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,90000
USD: 357,25000
CHF: 402,54000
GBP: 465,46000
Hirdetés
Intelligens abroncsokat alkotott kombájnok részére a Continental

Intelligens abroncsokat alkotott kombájnok részére a Continental

Hírek - 2022.07.18

A német Continental gyártócég két éve mutatta be a kifejezetten kombájnokhoz fejlesztett gumiabroncsát. A termék a CombineMaster nevet kapta, és egy sor innovatív tulajdonsággal vértezték fel. A legérdekesebb része a perem, amely egyetlen acélhuzal szálból van feltekercselve, míg a kemény gumiból készült peremvédő az egész peremrészt beborítja a könnyebb felszerelés és a hosszabb élettartam érdekében. Így az abroncs akkor is megtartja alakját, ha alacsonyabb levegőnyomással használják.

A CombineMaster és CombineMaster VF abroncsokat a Continental most intelligensebbé is tette, mégpedig a ContiPressureCheck rendszer révén, amely folyamatosan, valós időben figyeli a nyomást és a hőmérsékletet. Ez nyilvánvalóan nagy segítséget jelent a kezelőnek a helyes gumihasználat szempontjából, ami jelentősen meghosszabbíthatja a gumik élettartamát, és ezáltal csökkentheti az üzemeltetési költséget.

A ContiPressureCheck segítségével a gyártó számításai szerint akár 1500 euró (vagyis 600 ezer forint) is megtakarítható gépenként évente. Közben csökken a fogyasztás, valamint növekszik a biztonság és a vezetői kényelem. A rendszer installálása gyors és könnyű, és mivel az érzékelőt az abroncs belsejébe kell elhelyezni, ezért nagy adatpontosságot biztosít. A ContiPressureCheck nemcsak a Continental termékeivel kompatibilis, hanem minden márkával.

continental 1

Milyen előnyöket kínál még? A kombájn mindig a megfelelő guminyomással futhat, ami nemcsak a költségeket csökkenti, de a talajt is kíméli. A rendszer révén számottevően kevesebb abroncs-meghibásodással lehet kalkulálni, ami a szezoncsúcsokon megfizethetetlen előnyt jelent. Végeredményben csak egy kisméretű szenzorról van szó, amely egy hordozható eszközre vagy a fülkében elhelyezett terminálra küldi el az adatokat.

 

Címkék: üzemeltetési költség, kombájn, gumiabroncs, Continental, hőmérséklet, élettartam, nyomás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Térképre kerültek a hazai ősgabona termékelőállítók - ...

Csaknem hatvan helyszín került fel arra a térképre, amely a vásárlók számára mutatja, hogy hol találhatóak meg ...