Intelligens abroncsokat alkotott kombájnok részére a Continental

2022.07.18

A német Continental gyártócég két éve mutatta be a kifejezetten kombájnokhoz fejlesztett gumiabroncsát. A termék a CombineMaster nevet kapta, és egy sor innovatív tulajdonsággal vértezték fel. A legérdekesebb része a perem, amely egyetlen acélhuzal szálból van feltekercselve, míg a kemény gumiból készült peremvédő az egész peremrészt beborítja a könnyebb felszerelés és a hosszabb élettartam érdekében. Így az abroncs akkor is megtartja alakját, ha alacsonyabb levegőnyomással használják.

Intelligens abroncsokat alkotott kombájnok részére a Continental


A CombineMaster és CombineMaster VF abroncsokat a Continental most intelligensebbé is tette, mégpedig a ContiPressureCheck rendszer révén, amely folyamatosan, valós időben figyeli a nyomást és a hőmérsékletet. Ez nyilvánvalóan nagy segítséget jelent a kezelőnek a helyes gumihasználat szempontjából, ami jelentősen meghosszabbíthatja a gumik élettartamát, és ezáltal csökkentheti az üzemeltetési költséget.

A ContiPressureCheck segítségével a gyártó számításai szerint akár 1500 euró (vagyis 600 ezer forint) is megtakarítható gépenként évente. Közben csökken a fogyasztás, valamint növekszik a biztonság és a vezetői kényelem. A rendszer installálása gyors és könnyű, és mivel az érzékelőt az abroncs belsejébe kell elhelyezni, ezért nagy adatpontosságot biztosít. A ContiPressureCheck nemcsak a Continental termékeivel kompatibilis, hanem minden márkával.

continental 1

Milyen előnyöket kínál még? A kombájn mindig a megfelelő guminyomással futhat, ami nemcsak a költségeket csökkenti, de a talajt is kíméli. A rendszer révén számottevően kevesebb abroncs-meghibásodással lehet kalkulálni, ami a szezoncsúcsokon megfizethetetlen előnyt jelent. Végeredményben csak egy kisméretű szenzorról van szó, amely egy hordozható eszközre vagy a fülkében elhelyezett terminálra küldi el az adatokat.

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE