TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,88
USD: 371,93
CHF: 407,19
GBP: 462,57
Hirdetés
Diplomaátadó a Széchenyi-egyetemen: Az agrárminiszer szerint soha nagyobb szükség nem volt még frissen végzett gazdászokra

Diplomaátadó a Széchenyi-egyetemen: Az agrárminiszer szerint soha nagyobb szükség nem volt még frissen végzett gazdászokra

Hírek - 2022.07.12

A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karán végzettek közül összesen mintegy 80-an vehették át oklevelüket a hétvégén tartott diplomaátadó ünnepségeken. Az eseményen az agrárminiszter is felszólalt.

 „Megtiszteltetés számunkra, hogy a jogosan megszerzett, és kőkemény munkával kiérdemelt diplomájukat átadhatjuk. Rangot, egzisztenciális lehetőséget ez. Nem volt könnyű itt végezni, de megérte. Ez a diploma egyfajta megelőlegező bizalmat jelent, hogy olyan tudás, készségek és képességek birtokában vannak, amik alkalmassá teszik Önöket a  problémák, feladatok leküzdésében” – hangoztatta a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karán végzettek ünnepén dr. Szalka Éva, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar dékánja.

Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere is köszöntötte a frissdiplomásokat, s a képviselőtestület döntése értelmében a város tiszteletbeli polgáraivá fogadta a végzősöket.

Az ünnepség elnökségében helyet foglalt dr. Nagy István is. Az agrárminiszter beszédében azt mondta, hogy soha nagyobb szükség nem volt még frissen végzett agrármérnökökre. „A világban ugyanis nehéz helyzet van, és a megoldás kulcsa a fiatal szakemberek tudása és munkája” – hangsúlyozta. Az egyetem jogelődjén oklevelet szerző politikus büszkén hangoztatta, hogy az óvári gazdászok összetartó közösséget alkotnak. „Ez különböztet meg bennünket az ország többi gazdászaitól. Mind a szakmai, mind a magánéletben számíthatunk egymásra, és ez az igazi erő. Ebben rejtezik a legnagyobb kincsünk és erre épül a több mint kétszáz éves hagyományunk” – fejtette ki dr. Nagy István.

szie2

Az ünnepség elnökségi tagja volt dr. Árvay István, dr. Nagy István és dr. Szalka Éva is.

 

 
Forrás: SZIE, Fotó: Nagy Gábor

Címkék: Mosonmagyaróvár, Széchenyi István Egyetem , diplomaátadó
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

JDLink™ modulok a John Deere-on túl

A JDLink™ már több mint 10 éve biztosítja a John Deere gépek adatainak elérhetőségét. Az első MTG ...