
Lezárult a szakmai egyeztetéssorozat az élelmiszeriparban
Hírek - 2016.03.04
Lezárult az élelmiszeripari szakágazatok és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) egyeztetéssorozata, a februárban megtartott rendezvényeken áttekintették a lehetséges fejlesztési irányokat az alapanyag-termeléstől kezdődően egészen az értékesítésig - tájékoztatta az FM csütörtökön az MTI-t.
A közlemény szerint a baromfi-, a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, a húsfeldolgozó-ipar, a tejtermékgyártás, valamint a malomipar és pékárugyártás szakmai kérdéseit vették sorra az ágazat szereplői, valamint a minisztérium képviselői és szakértők részvételével.
A közlemény szerint a rendezvénysorozat záróeseményén Zsigó Róbert, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hangsúlyozta: a tavaly elfogadott Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégia feladata az elmúlt évtizedekben nehéz helyzetbe került, alulfinanszírozott, igen kevés fejlesztési forráshoz jutott, és ezért versenyhátrányba került magyar élelmiszer-feldolgozó ipar segítése, erősítése.
A stratégia végrehajtásához rendelkezésre álló 300 milliárd forint hozzájárul az élelmiszeripari technológia fejlődéséhez, így bővülhet a foglalkoztatás, lehetővé válik, hogy az élelmiszeripar minél nagyobb arányban feldolgozza a magyar mezőgazdaság által termelt kiváló alapanyagokat, és versenyképes termékekkel jelenjen meg a hazai és külföldi piacokon - emeli ki az FM közleményében.
Forrás: MTI
Címkék:
Ezt gondolja az európai közvélemény a közös agrárpolitikáról

Ragadós száj- és körömfájás járvány kapcsán elrendelt hazai ...

Tavaszi aktualitások a növénytermesztésben

Úttörő megoldás az Optigép Kft.-től

Változások a traktorok energiaellátásában (4. rész) – A New ...

Első tavaszi repcekártevőink, a szárat károsító ormányosok – ...

Egyensúly a szakértelem és a megfizethetőség között

Ügyfélkapu+ élmények – Jó tanácsok átregisztrálás elé

Gabonapiaci trendek: fókuszban az árpa és a búza

A Spectrum® stabil alap a napraforgó gyomirtásában