TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
ELHO: Minőségi takarmány, gazdaságosan és hatékonyan!

ELHO: Minőségi takarmány, gazdaságosan és hatékonyan!

Hírek - 2022.05.13

A minőségi szálastakarmány előállításához alapvetően hozzátartozik a tiszta és fertőzésmentes rend létrehozása.

A finnországi ELHO több évtizedes tapasztalatai alapján gyártja hidraulikus hajtású, forgókosaras rendképzőit, melyek az egyik leghatékonyabb megoldást nyújtják a minőségi takarmány biztosításához. Az ELHO rendképzői extra minőségű takarmányt biztosítanak nagy területteljesítmény (akár 20-22 km/óra haladási sebesség), egyszerű, megbízható és gazdaságos üzemeltetés mellett.

A hidraulikus működtetés egyik előnye, hogy nem igényel nagy teljesítményű traktort, a 25-35 l/perc olajigény biztosításához 60–90 LE-s gép is elegendő.

A hidromotorral meghajtott forgókosarak rúdjain elhelyezett ujjak forgó-haladó mozgásuk közben folyamatosan és ismétlődően feldobják a terményt, így terelik a gép középvonala felé. Ez az ismétlődő, „lebegtető” mozgatás elősegíti a minőségi és higiéniai szintet extrém magasan tartani. A feldobó mozgatásnak köszönhetően a terményben maradó fizikai szennyeződések mennyisége (kő, föld, trágya, egyéb) minimálisra csökkenthető.

A kíméletes, könnyed mozgatás magas, jól szellőző, gyorsan száradó rendet hoz létre, az értékes növényi részek károsítása, roncsolása nélkül. Laboratórium által végzett tesztek alapján az ezekkel a gépekkel kialakított rendben a szennyező baktériumok mennyisége töredéke a hagyományos rendszerekének.

A kosarak hidromotorral hajtottak, forgási sebességük a termény fajtájától, állagától, mennyiségétől függően fokozatmentesen állítható. A kosarak hirtelen blokkolása esetén (például területi akadályok) a gép hidraulikus vezérlőszelepe elengedi az olajat, megelőve a gép komolyabb károsodását. A terhelés megszűnésével a kosarak ismét működni kezdenek. A kosarak és ezzel a sodróujjak magassága területi viszonyoktól függően 0–150 mm között fokozatmentesen állítható. A javasolt magasság 5 cm. Az egyszerű konstrukció eredménye a gépek minimális meghibásodási lehetősége és alkatrészigénye.

A V-twin 600 típus frontfüggesztésre csatlakoztatva és bálázóval kombinálva tovább növelheti a betakarítás kiszámíthatóságát, hatékonyságát és gazdaságosságát. A vontatott gépeknél a kosarak nyitási szögének állításával – akár menet közben is, a kabinból – a munkaszélesség változtatható. A forgókosarak központi csapos függesztése, a hordozókarok hidropneumatikus csillapításával kiegészítve, kiváló talajkövetést, minimális talajterhelést eredményez, egyenetlen területen is. A gumiágyas bevonatos acél sodróujjak kíméletes munkavégzést biztosítanak.

Az Agrowolf Kft. 2012 óta az ELHO importőre és forgalmazója Magyarországon. Az azóta eladott és üzemelő gépek is igazolják, hogy az ELHO gépei jelentősen növelheti a takarmány minőségét, ezzel a gazdálkodás hatékonyságát és gazdaságosságát.

elhohirdetes

Címkék: rendképző, szálastakarmány, szálastakarmány-betakarítás, ELHO, Agrowolf Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

AMAZONE – Új Precea vontatott szemenkénti vetőgép 6 m ...

Az AMAZONE egy új terméktípust vezet be a vontatott szemenkénti vetőgépek termékcsoportjában. A 6 m munkaszélességű ...