TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 388,81000
USD: 359,44000
CHF: 407,67000
GBP: 454,94000
Hirdetés
Silókukoricát vetne?

Silókukoricát vetne?

Hírek - 2022.01.27

Ezek a hibridek kevésbé kedvező körülmények között is átlag felett teljesítenek.

Hirdetés

A SAATEN-UNION fejlesztési kísérleteiből a váratlan fordulatokat hozó tavaszi és nyári időjárás következtében idén ismét sok hasznos új információhoz jutottunk. Ezek az eredmények biztos alapot szolgáltatnak ahhoz, hogy a termelést nehezítő legtöbb körülménynek ellenálló, kiegyenlített termőképességű, a silókukoricák esetében a megszokottnál lassabb vízleadású, magas jövedelmezőséget biztosító kukoricahibridekkel tudjunk versenyképes megoldásokat nyújtani partnereink számára.

Kínálatunk kialakításakor igyekszünk minden elvárásnak eleget tenni, és nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a szarvasmarhatartással és a biogáz-előállítással foglalkozó gazdálkodók is megtalálják számításukat a portfóliónkban. De mely hibridek a legalkalmasabbak silókukorica készítésére? Alapvetően azok, amelyeknek kifejezetten hosszú tenyészidejüknek köszönhetően hosszabb idejük jut a zöldtömeg építésére, és az egyes növényekben a megszokottnál később kezdődik meg az emészthető tápanyagok átalakulása ligninné. Ezeket a kukoricákat a szemes hasznosítású hibridekhez képest a magas termőképesség mellett magas csőrészarány, értékes beltartalom, jó emészthetőség, lassabb vízleadás, zöld száron érés és magasabb levélrészarány jellemzi.

Az idei nyár nem kedvezett a kukoricának, és a silókukorica-termelés volumenét is nagyban meghatározta, ami nem kis nehézségek elé állította a gazdákat. Ugyanakkor a SAATEN-UNION hibridjei még a kevésbé kedvező körülmények között is, bizonyítva kiemelkedő alkalmazkodóképességüket, átlag felett teljesítettek.

SU silokukorica kep Filigran 2022jan

Új silóhibridünk a FILIGRAN (FAO 520). Ez a kifejezetten magas habitusú, nagy termőképességű hibrid nagy zöldtömegének és szemkihozatalának köszönhetően a francia- és németországi silózási kísérleteinkben kiválóan szerepelt. Hazai kisparcellás kísérleteink alapján jól alkalmazkodik a szélsőséges időjárási körülményekhez, így Magyarország egész területén biztonsággal termeszthető. Átlagos vízleadású csövei hiánytalanul termékenyülnek. Fontos tulajdonsága, hogy amennyiben szükség van rá, a FILIGRAN akár szemesként is betakarítható.

SU silokukorica grafikon 2022jan

SILAZ (FAO 550) tipikus silóhibrid, amelyet az állattartó gazdaságok számára ajánlunk. Kifejezetten magas habitusából adódóan akár 12 levele fejlődik a cső felett. A növény alacsony lignintartalma és a szemek puha endospermiuma nagyon jó emészthetőséget biztosít. A csuhélevelek szorosan tapadnak a csőhöz, így meghosszabbítva a szemek vízleadását, valamint hosszan tartó zöld száron érése a későbbi silózhatóságot is lehetővé teszi.

Rendkívül kiterjedt kísérleti rendszerünknek és a folyamatosan zajló fejlesztési munkáknak, valamint területi képviselő kollégáink magas szintű ismereteinek köszönhetően a SAATEN-UNION Hungária Kft. megújuló kukoricaportfóliója minden termelői igényre tud megoldást nyújtani. Válasszuk ki együtt az Önnek legmegfelelőbb kukoricát!

saatenlogokekzold3 minMarsai Viktor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

 

Címkék: biogazdaság, kukorica, vetőmag, SAATEN-UNION, takarmány, siló, szilázs
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Quaddal és felderítő drónokkal a „dobogón”- Amazone-díjátadó

Noha elsősorban nem a kisorsolt ajándékokkal, hanem magukkal az Amazone gépekkel nyertek legtöbbet az érintett ...