TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Vulcan MELAVIN PLUSZ  – a talaj „ENERGIAITALA”

Vulcan MELAVIN PLUSZ – a talaj „ENERGIAITALA”

Hírek - 2022.01.11

Magas cukortartalmú, folyékony, szerves talajjavító A talajok biológiai javítása az egyik legfontosabb feladatunk lesz ahhoz, hogy az intenzív gazdálkodást fentartsuk a tápanyag árrobbanás és a klímaváltozás közepette.

Hirdetés

hajtas vegyjelekkel 

A biológiailag aktívabb talajban a tápanyagok felvehetővé válnak, a vizet tartalékolja és hosszabb ideig szolgáltatja.

Mi valójában a Melavin Plusz?

A Vulcan Melavin Plusz alapja a magas cukortartalmú szerves anyag, a melasz–vinasz keveréke. Ehhez a sűrű és tápanyagokban gazdag anyaghoz folyékony nitrogént, cinket és molibdént adunk. Így közel 80%-os szervesanyag-tartalmú, 20% cukrot tartalmazó talajjavítót kapunk, amelynek legalább 4,2% a nitrogén-, 2,1% a káliumtartalma és minimum 10 g/liter mennyiségben cinket is találunk benne.

Hogyan dolgozik a talajban?

A cukor, az aminosavak, vitaminok és az oldott tápanyagok a talaj mikrobiális életét javítja. Szaporodnak a szárakat bontó gombák, a nitrogénkötő baktériumok éppúgy, mint azok a mikroorganizmusok, amelyek a foszfort tárják fel, vagy a növény gyökrével fognak „együtt létezni”. A Melavin Plusz a „talaj energiaitala”, amelyben gyorsabban bomlik a szármaradvány, de több nitrogént lesz képes kötni a levegőből. A lekötött, nehezen felvehető tápanyagot újra körforgásba hozza. A talaj jobban fogja befogadni és szolgáltatni a vizet és a benne levő tápanyagokat.

traki foldet permetez

A Melavin Plusz-t a talajra juttassuk ki, vetés vagy ültetés előtt!

Mikor és mivel juttassuk ki?

A Melavin Pluszt hagyományos permetezővel tudjuk kijuttatni, egy kevés víz hozzáadása mellett. Lehetőleg a szármaradványokra, de mindenképpen a vetés–ültetés előtt. Sekélyen javasolt bedolgozni, a talaj felső, levegőzött rétegébe. Az ajánlott dózis szántóföldi kultúrák esetében 200–400 liter/ha, zöldség- vagy gyümölcskultúrákban 300–700 liter/ha.

A VulcanAgro Kft. 2022-től minden Folyékony NPK vagy PK termékében már megtalálható a Melavin Plusz talajjavító anyag.

Milyen talajra javasolt a Melavin Plusz?

A magas cukor- és szervesanyag-alapú talajjavítót oda javasoljuk, ahol a talajokban az élet szinte megszűnt. Ahol több éves szármaradványok kerülnek elő, ahol a növény fejlődése vontatott, és rendszeresen a vártnál alacsonyabb termésátlagokat takarítunk be. A talajjavításban éppúgy fontos a biológiai aktivitás fenntartása, mint a meszezés, a szikesedés megszüntetése vagy a mélylazítás.

Megtérül-e a biológiai javítás?

Egy jól karbantartott talaj önmaga is képes annyi nitrogént megkötni, amit 100–200 kg/ha nitrogén-műtrágyával érnénk el. A jelentős szármaradvány pedig több mázsa komplex műtrágya hatóanyag mennyiségével egyenértékű. Ha csak ezeket számolom, már akkor megtérül a talajélet fenntartása. Ráadásul, amelyik talajról nem fut le a víz, hanem mint a szivacs magába raktározza azt, eredményként kevesebb stressz éri a növényt a száraz, égető napsütésben. A talajaink sokkal többre lennének képesek, ha figyelünk rájuk!

Szaktanácsadás: +36 70/905-5000vulcan logo
info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

 

vulcan melavin plusz 200x100 hirdetes

Címkék: talaj, VulcanAgro Kft., talajjavító, Melavin Plusz, szerves
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Yanmar e-X1 – autonóm elektromos erőgép, traktoros nélkül

A Yanmar Agribusiness Co., Ltd., a Yanmar Holdings leányvállalata is belépett az elektromos meghajtású ...