TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
AmaSelect: Növényvédőszer-megtakarítás 50 cm-es szakaszolóval

AmaSelect: Növényvédőszer-megtakarítás 50 cm-es szakaszolóval

Hírek - 2016.02.24

Az UX függesztett permetezőgép és a Pantera önjáró részére újdonságként kínálja az Amazone az AmaSelect elektronikus egyedi fúvókakapcsolást 50 cm-es szakaszolóval. A GPS-Switch automatikus forduló- és szakaszolókapcsolással kombinálva, mely önmagában kereken 5% permetszer-megtakarítást tesz lehetővé, az átfedéseket (átlapolásokat) az AmaSelect egyedi fúvókakapcsolással tovább lehet csökkenteni. Ez a hagyományos szakaszolókapcsolással szemben további átlagosan 5% permetszer-megtakarítást eredményez a terület kialakításától, munkaszélességtől és a szakaszolók számától függően.

Az AmaSelect meghatározó újdonsága a 4-szeres-fúvókatartó a fúvókák elektromos át- és lekapcsolásával. Ekkor az egyes fúvókák kapcsolása rendszerint 50 cm-es szakaszokban történik GPS-Switch-csel. Ezenfelül lehetőség van arra is, hogy az egyes fúvóka optimális nyomástartományának elhagyásakor egy kisebb vagy nagyobb fúvókára kapcsoljon át vagy akár egy második fúvókát is bekapcsoljon. Ha a 4-szeres-fúvókatartó minden fúvókatípusához egyszer betáplálták az optimális nyomástartományt az ISOBUS-fedélzeti számítógépbe, úgy az AmaSelect a fúvókákat a kijuttatandó mennyiségtől és a haladási sebességtől függetlenül ezen adatok alapján kapcsolja át. Ha szükséges, a vezető a fedélzeti számítógépen keresztül át tud kapcsolni a négy fúvóka között, ezért már nem kell kiszállnia a traktorból.

Az AmaSelect alapfelszereltségéhez tartozik a LED-egyedifúvóka-megvilágítás és a DUS pro nagynyomású keringtető rendszer. A DUS pro még lekapcsolt fúvókák esetén is megakadályozza a lerakódásokat, eltömődéseket, és a kimosódásokat. A permetezővezetékek mindig feltöltöttek, és a teljes munkaszélességen azonnal használhatók.

Igény esetén ezenkívül tetszőleges számú szakaszoló konfigurálható tetszőleges számú fúvókával. Ez érdekes lehet különösen azon bérvállalkozók számára, akik különböző művelőút-rendszerekkel dolgoznak, mivel azzal lehet a fúvókakapcsolást optimálisan a különböző munkaszélességekhez beállítani.

Opciós felszereltségként érhető el egy hosszabbító készlet, így az AmaSelect egységet valódi 25 cm-es fúvókatávolsággal is lehet használni. A célterületi távolság kevesebb mint 50 cm-re csökkenhet. Ez a variáció ezenkívül kiegészíthető a Highflow opcióval a rendkívül nagy felhasználási mennyiségű alkalmazásokhoz.

amaselect

Az AmaSelect meghatározó újdonsága a 4-szeres-fúvókatartó a fúvókák elektromos át- és lekapcsolásával.

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ki mint vet… Az ágazat helyzete és kilátásai

A mezőgazdaság ezen ágazatáról kevesebb szó esik a híradásokban, holott talán a legfontosabb a vetőmag, amely egy ...