TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Több zöld, több fa, több munka – amihez profi gépek kellenek

Több zöld, több fa, több munka – amihez profi gépek kellenek

Hírek - 2021.11.05

2020 és 2022 között 1362 településen 36 000 sorfát ültettek és ültetnek a Településfásítási Program részeként, ami jól mutatja, hogy nagy az igény a lakott területek zöldítésére. Ráadásul a falvakban, községekben, városokban a hivatalos kezdeményezés mellett is sokfelé folyik faültetés. A fásításhoz érdemes szakértő kertészek vagy erdészek segítségét kérni. Emellett elengedhetetlenek a profi kertészeti eszközök is, amikhez rendszeresen kínál támogatásokat a Magyar Falu Program.

fa ultetes

Talajfúró gép az ültetéshez

Ha az ültetési munkát a tanácsadást követően már az önkormányzat végzi el, akkor egy STIHL talajfúró gép elengedhetetlen a kertészeti gépparkba. Főleg, hogy az nemcsak a fatelepítést könnyíti meg, hanem az önkormányzatok területén felmerülő számos más problémára is megoldást kínál - legyen szó például kerítésoszlopok felállításáról.

Az egyemberes STIHL talajfúrógép QuickStop biztonsági fékkel, 4-MIX® motorral, megnövelt üzemanyagtankkal, alacsony rezgésszintű markolattal rendelkezik. Az eszközt hosszú élettartamú levegőszűrő rendszerrel szerelték fel. Igény esetén számos méretben és a toldóknak köszönhetően többféle hosszúságban választhatók hozzá talajfúró-szárak: a STIHL speciálisan ültetőgödrök készítéséhez is ajánl kiegészítőt három méretben.

STIHL BT131 talajfuro

Kertészeti gépek az ápoláshoz

A mostanában ültetett fák néhány éven belül sok feladatot adnak majd az önkormányzatoknak, amire nem árt felkészülni. Főleg, hogy a feladatok évtizedekre szólnak. Ezért aztán hatékony, megbízható és profi gépekre lesz szükség, amelyek a hosszútávú tervezést is lehetővé teszik. A STIHL eszközei pedig pontosan ilyenek.

STIHL motorfűrészek

Az élet szinte minden zöldfelületet érintő területén nélkülözhetetlenek a STIHL motorfűrészek. A településeken végzett favágáshoz a gyártó minden igényt kielégítően tud modelleket és kiegészítőket kínálni – a legnagyobb teljesítményűtől akár a kis méretű és súlyú fagondozó fűrészekig is.

STIHL MSA220 akkumulatoros furesz

STIHL sövénynyíró és magassági ágnyeső

A kisebb munkák elvégzéséhez praktikus lehet egy STIHL sövénynyíró, ami mellett viszont szinte elengedhetetlen egy magassági ágnyeső. A STIHL az alapmodelltől a profi kategóriáig ajánl eszközt, utóbbival akár 5 méteres magasságban is elvégezhető a beteg vagy légvezetékeket, esetleg tetőket megközelítő ágak levágása a talajon állva. Ez nemcsak gazdaságos, de gyors munkavégzést is lehetővé tesz.

STIHL HT131 magassagi agnyeso

STIHL lombfúvó gépek

A fák természetesen nemcsak közvetlen feladatokat adnak. Gondolhatunk például az őszi lombhullásra. A STIHL lombfúvó gépei nagy hatékonysággal tudják megtisztítani a közterületeket az avartól, a lenyírt fűtől, de akár a hótól is.

STIHL BGA100 Akkumulatoros Lombfuvo

STIHL ágaprítók

A STIHL benzinmotoros, GH 460 ágaprítója már egészen nagy, 60 mm-es átmérőtű ágakat is képes feldolgozni, a puha anyagok betöltéséhez pedig extra nagy nyílással is rendelkezik. Az eszközt profi felhasználásra tervezték, így nemcsak hatékony, de hosszútávon megbízható is. Különösen indokolt lehet a használata az egyre népszerűbb "közösségi komposztálók" működtetésekor.

STIHL GHE250 apritogep

Lehet csendesebben is - akkumulátorral

Belterületi munkák során kifejezetten hasznos lehet a STIHL akkumulátoros technológiája, ami már a legtöbb termékcsalád esetében a profi kategóriában is elérhető. Többek között motorfűrészek, magassági ágnyesők, sövénynyírók, fúvógépek, fűnyírók, seprőgépek is rendelhetők ilyen kivitelben a lakott területeken végzett munkálatokhoz. A benzines eszközökkel ellentétben ezek nagyságrendekkel halkabbak, nincsen károsanyag-kibocsátásuk, tehát kellemetlen szaguk, és mégis nagy teljesítményre képesek.

Minél több lesz a fa egy településen, az annál szebbé és élhetőbbé válik. Csökken az aszfaltból kisugárzó forróság, növekszik a biológiai sokféleség, javul a komfortérzet, számos ökoszisztéma szolgáltatás áldásos hatását élvezhetik a lakosok. De a több fa több munkát is jelent, amire érdemes már előre felkészülni. A profi munkához pedig profi eszközökre van szükség: a STIHL gépeire.

További információkért látogasson el a STIHL szakkereskedésekbe, vagy tájékozódjon a www.stihl.hu és a www.stihlnemzedekek.hu weboldalakon.




Forrás: Stihl, fotó: Shutterstock/ Stihl

Címkék: Stihl, faültetés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ismertető a támogatási programokhoz – AKG, AÖP – kapcsolódó ...

A különböző támogatási programokban tiltott, valamint az azokban felhasználható növényvédő szer ...