A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Több zöld, több fa, több munka – amihez profi gépek kellenek

Hírek - 2021.11.05

2020 és 2022 között 1362 településen 36 000 sorfát ültettek és ültetnek a Településfásítási Program részeként, ami jól mutatja, hogy nagy az igény a lakott területek zöldítésére. Ráadásul a falvakban, községekben, városokban a hivatalos kezdeményezés mellett is sokfelé folyik faültetés. A fásításhoz érdemes szakértő kertészek vagy erdészek segítségét kérni. Emellett elengedhetetlenek a profi kertészeti eszközök is, amikhez rendszeresen kínál támogatásokat a Magyar Falu Program.

Több zöld, több fa, több munka – amihez profi gépek kellenek


fa ultetes

Talajfúró gép az ültetéshez

Ha az ültetési munkát a tanácsadást követően már az önkormányzat végzi el, akkor egy STIHL talajfúró gép elengedhetetlen a kertészeti gépparkba. Főleg, hogy az nemcsak a fatelepítést könnyíti meg, hanem az önkormányzatok területén felmerülő számos más problémára is megoldást kínál - legyen szó például kerítésoszlopok felállításáról.

Az egyemberes STIHL talajfúrógép QuickStop biztonsági fékkel, 4-MIX® motorral, megnövelt üzemanyagtankkal, alacsony rezgésszintű markolattal rendelkezik. Az eszközt hosszú élettartamú levegőszűrő rendszerrel szerelték fel. Igény esetén számos méretben és a toldóknak köszönhetően többféle hosszúságban választhatók hozzá talajfúró-szárak: a STIHL speciálisan ültetőgödrök készítéséhez is ajánl kiegészítőt három méretben.

STIHL BT131 talajfuro

Kertészeti gépek az ápoláshoz

A mostanában ültetett fák néhány éven belül sok feladatot adnak majd az önkormányzatoknak, amire nem árt felkészülni. Főleg, hogy a feladatok évtizedekre szólnak. Ezért aztán hatékony, megbízható és profi gépekre lesz szükség, amelyek a hosszútávú tervezést is lehetővé teszik. A STIHL eszközei pedig pontosan ilyenek.

STIHL motorfűrészek

Az élet szinte minden zöldfelületet érintő területén nélkülözhetetlenek a STIHL motorfűrészek. A településeken végzett favágáshoz a gyártó minden igényt kielégítően tud modelleket és kiegészítőket kínálni – a legnagyobb teljesítményűtől akár a kis méretű és súlyú fagondozó fűrészekig is.

STIHL MSA220 akkumulatoros furesz

STIHL sövénynyíró és magassági ágnyeső

A kisebb munkák elvégzéséhez praktikus lehet egy STIHL sövénynyíró, ami mellett viszont szinte elengedhetetlen egy magassági ágnyeső. A STIHL az alapmodelltől a profi kategóriáig ajánl eszközt, utóbbival akár 5 méteres magasságban is elvégezhető a beteg vagy légvezetékeket, esetleg tetőket megközelítő ágak levágása a talajon állva. Ez nemcsak gazdaságos, de gyors munkavégzést is lehetővé tesz.

STIHL HT131 magassagi agnyeso

STIHL lombfúvó gépek

A fák természetesen nemcsak közvetlen feladatokat adnak. Gondolhatunk például az őszi lombhullásra. A STIHL lombfúvó gépei nagy hatékonysággal tudják megtisztítani a közterületeket az avartól, a lenyírt fűtől, de akár a hótól is.

STIHL BGA100 Akkumulatoros Lombfuvo

STIHL ágaprítók

A STIHL benzinmotoros, GH 460 ágaprítója már egészen nagy, 60 mm-es átmérőtű ágakat is képes feldolgozni, a puha anyagok betöltéséhez pedig extra nagy nyílással is rendelkezik. Az eszközt profi felhasználásra tervezték, így nemcsak hatékony, de hosszútávon megbízható is. Különösen indokolt lehet a használata az egyre népszerűbb "közösségi komposztálók" működtetésekor.

STIHL GHE250 apritogep

Lehet csendesebben is - akkumulátorral

Belterületi munkák során kifejezetten hasznos lehet a STIHL akkumulátoros technológiája, ami már a legtöbb termékcsalád esetében a profi kategóriában is elérhető. Többek között motorfűrészek, magassági ágnyesők, sövénynyírók, fúvógépek, fűnyírók, seprőgépek is rendelhetők ilyen kivitelben a lakott területeken végzett munkálatokhoz. A benzines eszközökkel ellentétben ezek nagyságrendekkel halkabbak, nincsen károsanyag-kibocsátásuk, tehát kellemetlen szaguk, és mégis nagy teljesítményre képesek.

Minél több lesz a fa egy településen, az annál szebbé és élhetőbbé válik. Csökken az aszfaltból kisugárzó forróság, növekszik a biológiai sokféleség, javul a komfortérzet, számos ökoszisztéma szolgáltatás áldásos hatását élvezhetik a lakosok. De a több fa több munkát is jelent, amire érdemes már előre felkészülni. A profi munkához pedig profi eszközökre van szükség: a STIHL gépeire.

További információkért látogasson el a STIHL szakkereskedésekbe, vagy tájékozódjon a www.stihl.hu és a www.stihlnemzedekek.hu weboldalakon.
Forrás: Stihl, fotó: Shutterstock/ Stihl


Címkék: Stihl, faültetés

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...