TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
Harbro: a juhok sikeres ellésére és termékenyítésére

Harbro: a juhok sikeres ellésére és termékenyítésére

Hírek - 2021.11.16

Egyértelmű megoldás az anyaállatok számára a kiszámítható ellés, az állomány egészségi állapotának javulása, bőséges kolosztrum termelés és a bárányok életképesség javulása, ezt eredményezi a Harbro nyalótömbjei.

agrooptionimage001 4

A kérődző állatok, köztük a birkák szaporodás biológiáját a tartási körülmények, az állategészségügy és a telepi szemléleten felül a megfelelő ellés körüli; termékenyítéskori előkészítés ásványianyag és vitamin ellátása tudja segíteni.

A juh termékenység és huzamosabb ideig történő tenyésztésben tartás egyik feltétele az, hogy folyamatosan megfelelő energia és fehérje ellátást biztosítsunk a birkáinak. Ehhez fontos, hogy megfelelő fehérje energia párokat alakítsunk ki a takarmányozáson belül. Az energiát a termékenyítést megelőző flushing (termékenytésre való előkészítés) adja, amelynek alapja valamilyen gabona illetve egy gyors felhasználású energiaforrás lehet. A fehérje oldal felszívódásának, pedig párban kell lennie az energia forrással.

A juhtartás technológiája nem teszi minden esteben lehetővé azt, hogy megfelelő adagban egy juhoknak kifejlesztett premixet etessünk. A takarmányozás kiegészítésére szánt, só alapú termékek pedig a nátriumklorid természete miatt nem túl hatékonyak az ásványianyag pótlásban illetve a vitaminokat gyakorlatilag roncsolják. A só alapjában véve is limgitált felvételt tesz lehetővé, hiszen maximum 10 gr/nap adag amit egy kifejlett anyajuh fel tud venni belőle. Az ásványianyagok közül a szelén és a cink, amely nagyobb szerepet játszik a termékenyítésben. Ezek elérhetősége és felszívódásának aránya igen kérdéses lehet egy só alapú termék használatánál.

agrooptiondiag

Egy ideális megoldásnak tekinthető a melasz és só alapú termékek. Az Agro-Option KFT. által forgalmazott Harbro nyalótömbök pedig a legjobb választás. A Harbro a legmodernebb kutatás-, fejlesztési tudást használta fel a termékei kifejlesztéséhez. A cég követve a Magyar viszonyokat és a talajok ásványianyag tartalmát és ehhez szabta hozzá termékeinek összetételét.

A szaporodásbiológia javításához a Harbro Feet and Fertility nyalótömbje az ideális választás. Összetételében a szerves körésű szelén és cink amely nagy szerepet játszik, illetve szervetlen verziójukkal párba állítva segíti a petesejt érést, a megtapadás előkészítését és az ivarszervek egészséges működését. A termékenyítést segíti még az omega 3-6 forrása, amely az esetleges gyulladásos tüneteket csökkenti, intenzívebb peteérést segíti.

agrooptionfeet fertility

Hazsnálatával egységesebb lesz az ellés időpontja, nagyobb arányú lesz az ikres és hármas iker aránya. Az anyák jobb kondíciót érhetnek el és sikeresebb lesz a későbbi tenyésztésben tartásuk is. Az egyik legsikeresebb példa Cserna Márton martfűi il de France törzstenyésztő tapasztalata, ahol közel 15%-al nőtt a szaporaság (2019-ben 170%-ról 184,5%-ra javult a szaporasági ráta).

A kihívás az ellés körül és után is fennáll, hiszen ekkor a növekvő vehem igénye is megnő, ezenfelül az anya hirtelen 1-3 báránynak elegendő tejet kell termeljen. Ehhez a gabona alapú energián felül szükséges egy ténylegesen gyors felszívódású forrás. A Harbro Energyze Vitality terméke propilénglikolt tartalmaz, amely prompt energiát ad az anya állatoknak, emellett javítja az étvágyat. Szójafehérje tartalma javítja a fehérje ellátást. A szerves szelén és szerves cink és cink komplex tartalma segíti a bárányok egészséges fejlődését az ellést megelőzően és utána is és az anyák ellés utáni felépülését. A megfelelő használatával az anyák állapota nem romlik le, a kolosztrum termelés javul, a bárányok életképessége javul, annak ellenére, hogy ikerellésből származnak e.

agrooptionEnergyze

Összefogalalva, a legjobb megoldás a termékenyítésre és ellésre előkészítsre a legjobb juhászatokban a Harbro nyalótömbjei, amelyek nagyon sok plusz előnnyel bírnak a jelenleg elérhető premixekkel és nyalótálakkal, sókkal szemben.

A termékek elérhetők webshop-on keresztül, a www.nyalotomb.hu vagy www.agrooption.hu oldalon keresztül. Ha kérdése van keressen minket a honlapon szereplő telefonszámon keresztül.

Agro-Option KFT csapata.

 Agro Option Kft logo 4color

Címkék: bárány, juh, juhászat, ásványi anyag, nyalótömb, webshop, Harbro, Agro-Option KFT.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

12% feletti lejtőkön történő gazdálkodás technológiai ...

Magyarország 32%-a 200 méternél magasabban fekvő dombság. A dombvidékeken elhelyezkedő szántóföldek az eróziónak ...