TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 600 Ft
Benzin ára: 580 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 379,95
USD: 347,02
CHF: 393,67
GBP: 437,56
Hirdetés
Tovább folytatódik a CSEBER „Három a magyar igazság” kampánya

Tovább folytatódik a CSEBER „Három a magyar igazság” kampánya

Hírek - 2021.10.11

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Cseber Nonprofit Kft. szakmai rendezvénye, a CSEBER KONFERENCIA. Az idei évben is széles skálán képviseltették magukat a résztvevők. A Cseber gyűjtőhelyek képviselői mellett a Cseber hulladékgazdálkodó partnerei, együttműködő partnerei: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Növényvédelmi Szövetség is jelen volt. Emellett számos, a témában érintett szakember, a hivatalok és az agrárszaksajtó képviselői is elfogadták a meghívást.

cseber logo

A Cseber 2019-ben indította útjára a „Három a magyar igazság” elnevezésű szemléletformáló programját a növényvédő szeres göngyölegek szakszerű, háromszori kiöblítésének népszerűsítésére, melynek hosszútávú célkitűzése a visszagyűjtött műanyag kannák minél magasabb arányú anyagában hasznosítása.

Az elmúlt években a kampány kiemelt célja volt, hogy felhívja a figyelmet a növényvédő szeres göngyölegek előírásszerű kiöblítésének fontosságára. A megfelelő öblítési technika alkalmazása nem csak a növényvédő szer teljes felhasználását teszi lehetővé, hanem védi a környezetet az esetleges szennyeződéstől, illetve elősegíti a göngyölegek lehető legjobb technika szerinti újrahasznosítását is.

A kampány részeként a Cseber nagy hangsúlyt fektet partnerei – többek között a szerződött gyűjtőhelyeik – széles körű bevonására. A szemléletformáló programot eredetileg három évre tervezték, de a hosszútávú célokat szem előtt tartva a szervezők úgy döntöttek, hogy 2023. év végéig meghosszabbítják.

cseber4evszaknagy

A Cseber fontosnak tartja, hogy évente egyszer a tágabb szakma összegyűljön és a növényvédő szeres göngyölegek gyűjtéséről és a fenntarthatóságról tanácskozzon. Az ambiciózus 2025. és 2030. évi Európai Uniós célkitűzések a göngyölegek visszagyűjtése területén egyre magasabb elvárásokat támasztanak a magyar termelők elé. A széleskörű tájékoztatás és figyelemfelhívás a kampány kulcsfontosságú része, hiszen a jövő kihívásait első lépésként meg kell ismernünk és csak utána tudjuk megtenni a szükséges lépéseket a cél elérése felé.

Az idei évi gyűjtési eredmények elmaradást mutatnak az elmúlt évekhez viszonyítva, így a Cseber ezúton is kéri a gazdálkodókat, hogy lehetőség szerint még az idei évben vigyék vissza kiürült göngyölegeiket a Cseber gyűjtőhelyekre. A gyűjtőhelyek elérhetőségeit megtalálhatják a Cseber holnapján https://cseber.hu/gyujtohelyek-atveteli-pontok/, ahol térképes kereső is segíti a tájékozódást.

 

cseber 2018
Forrás: Cseber Nonprofit Kft.

Címkék: CSEBER Nonprofit Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Segítséget kapnak a gazdák a pocokinvázió elleni harcban

Az őszi csapadékos időjárás mellett a Nébih legutóbbi döntése is segítheti az ország egyre nagyobb területén ...