TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
A Massey Ferguson továbbfejlesztett bálázó és bálacsomagoló kombinációi

A Massey Ferguson továbbfejlesztett bálázó és bálacsomagoló kombinációi

Hírek - 2021.10.09

A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája örömmel jelenti be az MF RB körbálázók és az MF Protec bálázó/csomagoló kombinációk 2022-es szezonra történt jelentős fejlesztését. Ezek a fejlesztések hozzájárulnak a takarmány minőségének további javításához, valamint lehetővé teszik, hogy a felhasználók kifejezetten a terményeiknek és körülményeiknek megfelelő funkciókat válasszák ki.

„Teljes körű stratégiánk részeként a Massey Ferguson tovább folytatja a kiváló minőségű betakarítógépek korszerűsítésébe történő beruházásokat. Ezek a változtatások növelik a betakarítás hatékonyságát, jobban megóvják a terményeket, és segítenek kiváló minőségű takarmányt előállítani az állatállomány számára, a saját termelésű takarmány pedig hozzájárul a nyereség növeléséhez” – mondja Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai és közel-keleti alelnöke és ügyvezető igazgatója.

MF bálázók és bálázó/csomagoló korszerűsítések 2022-re:

• Új fóliakötöző opció az MF RB F Protec bálázó-csomagoló kombinációhoz,
valamint új bálabillentő és kézmosó-tartály, LED világítás és hidraulikus emelő opció.
• Választható „Szilázs” és „Komfort” csomagok.
• Nagyobb teljesítményű erőátviteli opciók az MF RB F Xtra és
MF RB F Protec gépekhez.
• Kiegészítő késtartó az MF RB F és MF RB V Solo bálázókhoz.
• További fejlesztések az egyszerű kezelés és a minőség érdekében.

Fóliakötöző opció az MF RB F Protec bálázó/csomagoló kombinációhoz

A Massey Ferguson mostantól az MF RB F Protec bálázó-csomagoló kombinációhoz a fóliakötöző opciót is kínálja. Ez a hálós kötözéssel együtt felszerelhető, lehetővé téve a kezelők számára, hogy a terménynek, a körülményeknek és egyéb követelményeknek legmegfelelőbb kötözőanyagot válasszák.

A háló használata helyetti fóliakötés tömörebb bálákat készít, amelyek kevesebb oxigént tartalmaznak, ami javítja a takarmány minőségét és csökkenti a tárolási veszteségeket. Csökkenti a lyukadás kockázatát is, és segít megőrizni a nagy bála alakját, ami javítja a rakat stabilitását.

A kezelők választhatnak, hogy hálót vagy fóliát használnak-e a bálák befejezéséhez, és a Rapid Reload System (Gyors betöltő rendszer) segítségével egyszerűen, kevesebb, mint két perc alatt válthatnak a kettő között. Ez akár három tekercs hálót, fóliát vagy a kettő kombinációját is tárolhatja.

A csere háló- vagy fóliatekercsek kényelmesen, a talajon állva tölthetők be a Comfort Load (Kényelmes betöltő) rendszer segítségével. Ez lehetővé teszi, hogy a kezelők a tekercset függőlegesen egy hosszú betöltőkarra helyezzék, ami sokkal könnyebbé teszi a vízszintes helyzetbe emelést, mielőtt a helyére és a tartógörgőre csúsztatnák.

Ugyanaz a fólia szolgál a bálák kötésére és csomagolására, és együtt újrahasznosíthatók – ellentétben a hálóval, amelyet el kell különíteni.

Az MF RB F Protecés MF RB V Protec modellek új fedélzeti víztartály opciója lehetővé teszi, hogy a kezelők a háló- vagy a fóliatekercsek cseréje, illetve egyéb karbantartási munkák után kezet mossanak. Még szappanadagoló is van a fedelébe építve.

Az MF RB F és MF RB V Protec bálázók további módosításai a következők:

• Új bálabillentő, ami jó talajkövetést biztosít, és egy továbbfejlesztett csatlakoztató rendszer, amely a fülkéből szállítási helyzetbe mozgatható.
• Új, opcionális LED világítórendszer, ahol egy lámpa található a csomagolóegységnél és két másik az oldalpanel alatt került elhelyezésre.
• Opcionális hidraulikus emelő, ami megkönnyíti a csatlakoztatást.

Testre szabott bálázó specifikáció minden növénykultúrához és körülményhez

A Massey Ferguson új „Szilázs” és „Komfort” opciós csomagjai az MF RB F és V Xtra sorozathoz (fix és változtatható kamraméretű bálázók), valamint az MF RB F és V Protec (bálázó/csomagoló) termékcsaládhoz kaphatók. Ezek az egyes feladatokhoz a legnépszerűbb specifikációkat tartalmazzák, és segítenek a felhasználóknak abban, hogy bálázóikat pontosan a terményeiknek és műveleteiknek megfelelően állítsák be. Azoknak, akik optimális funkciókat és rugalmasságot szeretnének, lehetőségük van arra is, hogy a gépeket mindkét csomaggal együtt rendeljék meg.

MF RB F és MF RB V Xtra* csomagok

6balazoktabl1

MF RB F Protec és MF RB V Protec csomagok

6balazoktabl2

Nagyobb teljesítményű meghajtás

Az MF RB F Xtra és az MF RB F Protec gépekhez mostantól egy korszerűsített 1000 fordulat/perc fordulatszámú hajtómű is rendelhető. A 20 százalékkal nagyobb teljesítmény átvitelére képes, ami jobb vágási minőséget eredményez az erősebb növényeknél és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Késtartó a vágási hossz egyszerű módosításához

Az MF RB F és MF RB V bálázók már egy tartalékkés-tároló opcióval is felszerelhetők, ami lehetővé teszi 13, 17 vagy 25 további kés szállítását. Ez megkönnyíti a kések szántóföldön történő hozzáadását vagy eltávolítását, lehetővé téve a vágási hossz gyors változtatását a terménynek és a körülményeknek megfelelően.

A bálázók további fejlesztései

A Massey Ferguson egy sor egyéb fejlesztést és opciót is bevezetett a bálázókhoz, amelyek mindegyike a könnyebb kezelhetőséget és a takarmány minőségének javítását szolgálja. Ezek közé tartozik egy új, 40 mm átmérőjű, elfordítható szemű vonóhorog opció, amelyet kifejezetten az egyes európai országok felhasználóinak igényeihez terveztek.

Ugyanakkor az összes MF RB V – változtatható kamraméretű – bálázó már új hálókötő rendszerrel van felszerelve. Ez hidraulikus meghajtású szállítószalagot alkalmaz, ami minden körülmények között tovább javítja a teljesítményt és a megbízhatóságot.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: körbálázó, bálázó, Massey Ferguson, AGCO, bálacsomagoló
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Átalakult és bővült a NAK falugazdász hálózata

Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette ...