TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
DERALAND 20(21) – Egy vállalkozás története

DERALAND 20(21) – Egy vállalkozás története

Hírek - 2021.09.14

Nem a véletlen műve, hanem tudatos készülés előzte meg a cég-alapítást 2001 szeptemberében. Most 20 év távlatából elmondha-tom, hogy nem volt rossz döntés.

A gödöllői egyetemi évek után, mint területi képviselő dolgoztam a nagy múltú CASE-IH termékek akkori importőrénél a Berger Kft.-nél, majd a termékcsoport vándorlásával ugyan ezt folytattam a Vektor Rt.-nél.

Sokat tanultam, tapasztaltam mindkét vállalatnál, mire 2001 őszére megérett bennem a magánvállalkozás alapításának gondolata.

Vállalkozásunk szlogenje a „Minden, ami a traktor körül számít” már az 1997-es hannoveri Agritechnica kiállításon körvonalazódott bennem, amikor a CASE-IH standján, mint a magyarországi importőr képviselője vettem részt, hogy fogadjam a Magyarországról érkező látogatókat, gazdákat és segítsem őket az újdonságok megismerésében. Persze nem minden percben érkeztek érdeklődők itthonról, így volt időm kicsit körülnézni és közvetlenül a CASE-IH standja mellett volt a mellső függesztés és TLT rendszereket gyártó Zuidberg cég kiállítási területe, amely felkeltette az érdeklődésemet. Már akkor láttam, hogy a mezőgazdasági gépészet ezen traktorkiegészítő berendezései a magyar piacon és a magyar gazdálkodók körében még szinte ismeretlenek. Az idén 20 éves vállalkozásunk a Zuidberg termékeivel indult el, és ez a termékkör napjainkban is jelentős részét teszi ki forgalmunknak.

A holland gyártóval való kapcsolatfelvétel bebizonyította, hogy a holland nemzet igazi kereskedő, amit a történelmük is bizonyít. Az első kapcsolatfelvételre azonnal pozitívan reagáltak és meghívtak egy személyes találkozóra a gyárba. Már ott láttam, hogy a világ egyik vezető gépgyártójával dolgozhatok együtt, amely nagy megtiszteltetés volt már akkor is számomra. A találkozó után nem sokkal részt is vettünk 2001 őszén a Bábolnai Gazdanapokon, ahol 12 négyzetméteres standunkon első gyermekünkkel várandós feleségemmel vártuk a kiállításra látogatókat. A fogadtatás olyan volt, mint amire számítottam. Sokan megálltak a gépek előtt és rá volt írva az arcukra, hogy „na ez meg micsoda”, viszont volt olyan is, aki egyből felvillanyozva közelített a kiállított berendezéseinkhez. Jellemzően ezek az új technológiákra nyitott gazdálkodók voltak, amit az is mutat, hogy az első megrendelésünk is egy ilyen gazdaságtól érkezett. Sosem felejtem el az első két gépszerelésünket 2002 márciusában egy JD 6820 és egy New Holland TM 165-ös gépre, amely lehet, hogy még mindig dolgozik a délsomogyi régióban.

deraland05140007

Napjainkban is ez a két márka ( JD és CNH) teszi ki a forgalmunk túlnyomó részét. Az első teljes üzleti évben 2002-ben 27 függesztést értékesítettünk. Innen a növekedés megállíthatatlan volt. Amíg az első 11 évben egyedül láttam el a céggel kapcsolatos feladatokat, úgy ma már hét kollegám segíti munkánkat és 2017-ben saját telephelyre költöztünk.

deraland 5920

Képen Dér Attila ügyvezető a cég kaposvári telephelyén

A függesztés rendszerek mellé aztán évről évre kerültek fel a termékpalettánkra - a szlogenünket szem előtt tartva - olyan traktor kiegészítő berendezések, amelyek használatával a gazdák időt, üzemanyagot azaz költséget tudnak megtakarítani. A Zuidberg mellső függesztések mellet így lettünk az alábbi márkák kizárólagos importőrei Magyarországon:

• Alö Quicke traktoros homlokrakodók és munkaeszközök
• Alö Quicke teleszkópos és önjáró rakodók munkaeszközei
• Cleanfix tisztító ventilátorok
• PTG Gumiabroncs nyomásszabályozó rendszerek
• Scharmüller vonóbekötés rendszerek
• BEMA Seprőgépek és tolólapok
• Trejon hómarók.

deraland 5922

Készletes QUICKE Q traktoros homlokrakodók

Kérem tekintse meg a teljesség igénye nélkül forgalmazott termékeinkről összefoglaló animációs filmünket!

https://www.youtube.com/watch?v=X_6-C--qXIo

Az értékesítés terén a kezdetektől a viszonteladói rendszer kiépítésén fáradoztunk, így mára szinte teljes mértékben csak a viszonteladóinkon keresztül értékesítjük berendezéseinket. Szinte minden traktorkereskedő céggel kapcsolatban állunk, így javasoljuk a gazdálkodóknak, hogy a traktoruk kereskedőjén keresztül szerezzék be az általunk forgalmazott termékeket.

Ennek most különös jelentősége van, mivel a 2021-es jubileumi évben március 1.-től egy un. „Jubileumi gépvásárlási akciót” hirdettünk, amely a gépek árából 200.-€ értékenként 20.-€ kedvezményt biztosít a vásárlók számára. Ennek természetesen feltétele a viszonteladón keresztül történő megrendelés.

Ez az akciónk még 2021.10.06.-ig tart, azaz az addig megrendelt berendezésekre tudjuk érvényesíteni a kedvezményt.

Az akció részleteit alábbi linkre kattintva tudja megnézni :
https://deraland.hu/akciok/legfrissebb

Látva azt, hogy az általunk forgalmazott berendezések használata milyen előnyökkel jár mind ökológiai, mind ökonómiai szempontból, arra ösztönzök minden gazdálkodót, hogy gondolja át hogyan tudnák nagy értékű erőgépeiket minél jobban kihasználni, ill. hatékonyabban üzemeltetni.

Ebben szívesen nyújtunk segítséget, és az október 6.-ig hátra lévő időszakban még a kedvezményes vásárlás lehetőségét is biztosítani tudjunk viszonteladóinkkal karöltve.

Termékfelelős kollegáink várják megkeresésüket az alábbi elérhetősége-ken:

Deraland kapcsolat link: https://deraland.hu/kapcsolat/

 

deraland logo jubileumiDér Attila
ügyvezető
Deraland Kft.

 

 

 

Címkék: Deraland
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Európai cirokkongresszus: 2025, Magyarország

Magyarországon rendezik 2025 szeptemberében a negyedik európai cirokkongresszust – adta hírül honlapján a ...