
Részben helyreállt a vendéglátás, újra keresik a marhahúst
Hírek - 2021.09.10
Ismét nőtt a marhahús-termelés a Földön – írta a Syngenta blog. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium előrejelzése szerint 2021-ben a globális marhahús-termelés 1,6 százalékkal lehet magasabb, mint tavaly, és eléri a 61,5 millió tonnát.
A marhahús iránti kereslet a vendéglátó- és szállodaipar működésének helyreállításával ismét élénkülhet. A termelés Brazíliában várhatóan 3 százalékkal, 10,4 millió tonnára nő, Kínában 4 százalékkal 7 millió tonnára, Indiában 6,4 százalékkal 4 millió tonnára, az Egyesült Államokban pedig 1,8 százalékkal, akár 12,6 millió tonna emelkedhet. Ausztráliában és Argentínában valamelyest csökkennek az eredmények.
Az Európai Unióban 2020 decemberében a szarvasmarha-állomány 76,2 millió volt, 1 százalékkal alacsonyabb, mint az előző évben. A legnagyobb csökkenést Franciaországban és Németországban regisztrálták. Az állomány nőtt Spanyolországban, Olaszországban és Lengyelországban is.
A növekvő termelési költségek (főként a takarmányok) hatással vannak a tenyésztés jövedelmezőségének csökkenésére, amely a húsmarha uniós állományának csökkenését eredményezi. Ugyanakkor a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos bizonyos korlátozások fenntartása sok uniós országban az idei év első felében korlátozott keresletet hozott a HoReCa szektor részéről.
Figyelembe véve a fent említett feltételeket, az Európai Bizottság a marhahús-termelés további csökkenését prognosztizálja az unió 27 tagországban.
Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: Agroberichtenbuitenland.nl / Syngenta blog
Címkék: marhahús, termelés, járvány, növekedés, HoReCa, vendéglátás
Hogyan védekezzünk jól a kalászfuzáriózissal szemben?

Sárgarozsda és kalászfuzáriózis: fertőzési vészhelyzet a ...

Klasszikus szántóföldi traktor érkezett a dél-koreai Kiotitól

Milyen az igazi, hamisítatlan mádi bor?

Szedd magad és vedd magad földieper lelőhelyek 2023-ban

Csemegekukorica és zöldborsó: ború jöhet, sőt égszakadás

Aggasztóan nő az aflatoxinos kukorica aránya a magyar piacon, ez ...

Dúl a vihar az AÖP programban felhasznált növény- és ...

Bajban lehetnek a vetőburgonya termesztők
