TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Az AXIÁL ott lesz az állattenyésztési napokon az első díjat kapott FendtONE-nal

Az AXIÁL ott lesz az állattenyésztési napokon az első díjat kapott FendtONE-nal

Hírek - 2021.09.06

Kevesebb, mint három hét múlva, 2021. szeptember 23-25. napokon immáron 28. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont. A rendezvényen az AXIÁL Kft. is megjelenik kiállítóként.

A hagyományokhoz hűen, még a kiállítás megnyitása előtt kihirdették Hódmezővásárhelyen a termékdíj pályázat eredményeit, melyre szeptember 2-án került sor. Míg a „Termékdíj a Magyar Állattenyésztésért 2021” kategóriára összesen 20 pályázat, addig a „Termékdíj a Magyar Növénytermesztésért 2021” összesen 8 pályázat érkezett.

Az AXIÁL Kft. a következő pályázatokkal indult az állattenyésztési, illetve növénytermesztési kategóriákban:

axialhodmezo

A pályázatok közül első díjat kapott a FendtOne kezelőrendszer, míg a többi axiálos pályázat elismerésben részesült.

axial dij

A FendtONE, az új jövőbe mutató operációs rendszer, mely magában foglalja a tervezés, a kivitelezés, és az adminisztráció területeit. A Fendt megoldásában most először ötvözte a szántóföldön végzett munkát a tervezési és adminisztrációs feladatokkal, amelyből utóbbiak klasszikusan az irodában zajlanak. A fejlesztés legfontosabb szempontjai az új rendszer felhasználóbarát volta, és annak gyakorlati hasznossága voltak.

A FendtONE kezelői környezetben lehetőség van akár három kijelző összekapcsolására, nincs egyedi terminál. A traktor- és munkagép funkciók, akár három terminálon is megjeleníthetők. E felületek valós időben kerülnek szinkronizálásra olyan sebességgel, amit az okostelefonoknál megszoktunk.

Az intuitív működtetést segítik a traktorfunkciókhoz hozzárendelt színkódok vagy a szinte szabadon programozható (fehér) nyomógombok. A gépkezelő a neki kézreálló gombra beállíthatja azt a traktor- vagy munkagép funkciót, amelyet éppen szeretne. A programozáshoz mindössze a terminálon a funkció ikonját rá kell húzni a nyomógomb képére.

A FendtONE a jövő precíziós – adatok elemzésére épülő – mezőgazdasága és generációi számára készült kezelőrendszer, mely rugalmasan adaptálható és használható, továbbá kifinomult ergonomikus műszaki megoldásokat tartalmaz.

A FendtONE kezelőfelülettel rendelkező Fendt traktorok gyártása 2020 harmadik negyedévében kezdődött meg a 200/300/700-as szériákkal. 2021 év végétől valamennyi Fendt traktorszéria e kezelési rendszerrel kerül le a gyártósorról. Magyarországon már gazdára is leltek az első FendtONE rendszerrel szerelt traktorok. Tovább információért érdeklődjön az AXIÁL Kft. területi képviselő kollégáinál!

Látogasson ki az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra, az AXIÁL Kft. standjára és nézze meg saját szemével az első díjban részesült megoldást!

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: AXIÁL Kft.

Címkék: traktor, Axiál Kft., termékdíj, Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, FendtONE
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Vertikális farmok® – Így érhetsz el 239-szer nagyobb hozamot

A hazai precíziós gazdálkodás pozícióinak erősödését, technológiai fejlődését és elterjedését mutatja, hogy az ...