TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Még tart a nyári visszagyűjtés a CSEBER-nél

Még tart a nyári visszagyűjtés a CSEBER-nél

Hírek - 2021.07.30

A CSEBER Nonprofit Kft. szervezi és koordinálja az üres, háromszor kiöblített növényvédő szeres göngyölegek és a kiürült csávázott vetőmagos csomagolóanyagok díjmentes visszagyűjtését.

Kérünk minden gazdálkodót, hogy a www.cseber.hu oldalon a „Gyűjtőhelyek” menüpont alatt található térképes kereső segítségével tájékozódjon a közelében működő gyűjtőhelyekről és a kiválasztott gyűjtőhellyel egyeztesse a visszagyűjtés részleteit.

csebergyhuj

A növényvédő szeres kannák a háromszori kiöblítést követően kiválóan alkalmasak az anyagában történő újrahasznosításra, mivel ezek a csomagolóeszközök általában a legjobb minőségű alapanyagok (HDPE) felhasználásával készülnek. Európa-szerte számos példa mutatja, hogy kis odafigyeléssel a hulladékká vált műanyag kannákból kiváló minőségű, új műanyag termékeket lehet előállítani. Az ilyen módon újrahasznosított műanyagok felhasználási területe korlátozott; kizárólag olyan végtermékek előállítására használhatók fel, melyek esetében a termék nincs kitéve gyakori emberi érintésnek (pl.: földalatti kábelvédő csövek).

A göngyölegek szakszerű öblítését a CSEBER weboldalán is megtalálható oktatófilmek mutatják be. Külön film készült az integrált mosóberendezéssel felszerelt permetezőgépek, az integrált mosóberendezés nélküli permetezőgépek és a háti permetezőgépek használóinak. Az öblítéshez felhasznált vizet minden esetben a permetezőgép tartályába kell beleönteni – ezzel is növelve a permetlébe jutó hatóanyagok mennyiségét.

A nem megfelelően kiöblített kannák jelenléte veszélybe sodorná a műanyagok biztonságos újra-hasznosítását, ezért a CSEBER az idei évben is folytatja szemléletformáló programját: a „Három a magyar igazság” kampányt. A kampány célja a göngyölegek háromszori kiöblítésének népszerűsítése a gazdálkodók körében. A plakát és egyéb szóróanyagok nyomdakész változatai letölthetők a Cseber Nonprofit Kft. weboldaláról: https://cseber.hu/plakatok/ menüpont alatt.

cseber2

Nagyítás a képre kattintva!

A kampányunk támogatóinak és a gyűjtésben résztvevőknek köszönjük az együttműködést!

cseberface

https://www.facebook.com/csebernonprofitkft

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: CSEBER Nonprofit Kft., visszagyűjtés, növényvédő szeres göngyölegek
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mezőgazdasági inputok forgalma – több műtrágya, kevesebb ...

Hetvenhárom százalékkal több műtrágya került a gazdákhoz 2024 I–III. hónapjaiban az egy évvel korábbi azonos ...