TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Precíziós robotfűnyírók a tökéletes gyepért: piacra került az új Cub Cadet XR5 sorozat

Precíziós robotfűnyírók a tökéletes gyepért: piacra került az új Cub Cadet XR5 sorozat

Hírek - 2021.06.04

A 25 év robotikai tapasztalattal fejlesztett új Cub Cadet XR5 sorozat jellemzője az ingafüggesztésű kaszaszerkezet, a dombos, egyenetlen terepen nyújtott kiemelkedő teljesítmény, az öntisztító funkció és a könnyen cserélhető alkatrészek – ezek a tulajdonságok teszik lehetővé az egyszerű használatot és a gazdaságos működtetést, amelynek végeredménye a tökéletes gyep.

Szabadalmaztatott vágórendszer

A sorozat mindkét modellje - a Cub Cadet XR5 1000 és az XR5 2000 – ingafüggesztésű kaszaszerkezettel rendelkezik, amelynek lényege, hogy a felfüggesztett szerkezet követi és kiegyenlíti a talaj egyenlőtlenségeit és a gyepet mindenhol a beállított vágási magasságban kaszálja - így éri el a kifejezetten egyenetlen, göröngyös gyep esetében is az egyenletes vágást.

Az XR5 robotfűnyírók specialitása az innovatív szegélynyíró üzemmód is, ami azt jelenti, hogy a fűnyírók a kerekek nyomtávján túl is képesek vágni, ezért nem szükséges utólag a szegélyeket kézzel vagy szegélyvágóval kiigazítani, gondozni.

A lejtős terep és a magas fű sem jelent akadályt

További előnyei az új XR5 modelleknek, hogy akár 45%-os lejtőn is gond nélkül működnek, és a 21 cm széles kasza az erős és magas füvet is képes levágni – a vágási magasság 20 és 100 mm között állítható. Így, ha nem volt időnk rendszeresen füvet nyírni, akkor sem kell aggódnunk.

Az új modellek működési ideje 120 perc, így akár egy 2000 négyzetméteres gyepet is le tudnak vágni egyszerre. További praktikum, hogy akár 4 szeparált zónát is beállíthatunk a fűnyírókon.

Az XR5 sorozat kerekei is speciálisak: a terepbíró abroncsok profilja a kialakításának köszönhetően maximális tapadást biztosít, miközben minimalizálja az érintkezési felületet, így óvja a gyepet és a gyökérzetet, megakadályozza a keréknyomok kialakulását.

robotfunyiro2

A 2,8 Ah (XR5 1000) vagy a 4,9 Ah (XR5 2000) akkumulátorokkal felszerelt új XR5 robotfűnyírók a nagy teljesítményük mellett környezetbarátak. Nincs károsanyag kibocsátásuk, sőt a mulcsozásnak köszönhetően a gyep saját magát trágyázza, így nincs szükség műtrágyára sem.

A szénkefe nélküli motortechnika az XR5 modelleket különösen csendessé teszi, a zajszintjük 60 dB alatti. Fekete Zoltán, a PEL Kft. veszprémi telephelyének sales managere elmondta: „Ez az alacsony zajszint azt jelenti, hogy robotfűnyíró bármely napszakban, akár az éjjeli órákban is üzemeltethető. Összehasonlításképpen: a fülünkbe zümmögő szúnyog zajszintje 10 dB, egy hétköznapi beszélgetés zajszintje 60 dB, míg egy hangosan síró csecsemőé már eléri a 80 dB-t.”

Kényelmi funkciók

A Cub Cadet XR5 modellek a ráfordított időt minimalizálják, mert a vágószerkezet és az abroncsok is öntisztítóak, így a karbantartási idő jelentősen csökken.

A robotfűnyírók könnyen programozhatóak egy felhasználóbarát, nagy felbontású, 4,3 hüvelykes, színes LCD érintőképernyőn keresztül.

robotfunyiro3

A Cub Cadet kényelmi funkcióinak körét 360 fokos érzékelőtartomány egészíti ki, amely minden irányú érintésre és mozgásra reagál, így ügyesen elkerüli az akadályokat.

Fekete Zoltán hozzátette: „ A robotfűnyírók elterjedtsége még 2-3 éves elmaradásban áll a nyugat-európai mögött, de 2018-as megjelenésük óta folyamatos növekedés tapasztalható az értékesítésben. Azt mondhatjuk, hogy évente 20%-kal bővül a robotfűnyírók piaca. A vásárlók leginkább azért keresik a terméket, mert a mai rohanó világban senkinek sincs elég ideje semmire, a robotfűnyíróval pedig időt lehet spórolni, hiszen a feltelepítést és a programozást követően a fűnyíró a teljes szezonon át gondozza a gyepet.”

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: fűnyíró, gyepápolás, robotfűnyíró, Cub Cadet XR5
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bekebelezés, az osztatlan közös tulajdon felszámolása a ...

Ki és hogyan lehet ún. bekebelező? milyen jogi keretek között történik ez a folyamat? Erre is választ ad az ...