TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Minőségi abroncsok, 5 év garancia – mi kell más?

Minőségi abroncsok, 5 év garancia – mi kell más?

Hírek - 2021.06.05

A mezőgazdasági célú gumiabroncsok kiválasztásánál már rég nem az ár 
az elsődleges szempont a hazai gazdálkodók számára, sokkal inkább az, hogy tartós és megbízható termékekhez jussanak hozzá. A MARSO Kft. forgalmazói hálózatában több neves márka kínálatából válogathatnak.

A nyíregyházi székhellyel három évtizede alapított MARSO Kft. ma már a magyarországi (gyártással nem foglalkozó) gumiabroncs-kereskedő cégek közül a legmagasabb árbevétellel rendelkezik, 2019-es forgalma meghaladta a 27 milliárd forintot. Érdekes módon a családi vállalkozás kezdetben mezőgazdasági gumiabroncsok export-importjával foglalkozott, majd folyamatosan szélesítette palettáját, és 
a nagykereskedelmi hálózat kiépítése mellett kiskereskedelmi tevékenységbe is fogott.

„Amikor a gazdálkodók megvásárolnak egy gépet, a vele kapott abronccsal kapcsolatban kialakul bennük egy vélemény, elvárás, és legalább olyan minőséget keresnek a követező alkalommal is” – emelt ki egy fontos döntési szempontot Szojka Attila, 
a teher- és mezőgazdasági abroncsüzletág vezetője. A MARSO Kft. három neves márkát is forgalmaz ezen a téren, és közülük talán a BKT a legnépszerűbb, mert az egyik legnagyobb, több ezerre rúgó méret- és mintaválasztékkal rendelkezik a piacon, és mindehhez kiváló minőség párosul. A Mitas gumiabroncsgyártót sem kell senkinek bemutatni, a cseh vállalat a mezőgazdasági és építőipari gépek gumiabroncsainak egyik legnagyobb európai előállítója, az értékesítést pedig Mitas és Cultor márkanevek alatt végzik – természetesen mindkettő megtalálható a nyíregyházi cég kínálatában.

Ismert márkák, magas elvárások

„Tapasztalataink szerint a magyar gazdák egyre profibbak, hiszen tudják, hogy minden döntésükkel a saját pénzüket teszi kockára. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy adott területről mekkora termést tudnak betakarítani, a magas hozamokhoz pedig a jó minőségű, hosszú ideig szolgáló, talajkímélő abroncsok is hozzájárulnak” – mondta Szojka Attila. A gumiabroncsok ára néha valóban magas lehet, ezek viszont biztosan megtérülő költségek, hiszen hosszabb élettartalmat, megfelelő területteljesítményt, nagyobb vonóerőt érhetünk el az átgondoltan kiválasztott mezőgazdasági abroncsokkal.

A talajművelés idejének csökkentéséért vívott küzdelem mára a traktorok teljesítményének és teljes tömegének növekedéséhez vezetett, ami gyakran jár káros talajtömörödéssel. Mivel a géptömeg nem csökkenthető, ennek legcélszerűbb megelőzési módja a talajra gyakorolt specifikus nyomás minimalizálása, vagyis a gumiabroncs talajlenyomatának növelése. Kiváló megoldást jelenthet az alacsony nyomáson működő abroncs, ez ugyanis 20-30 százalékkal kisebb üzemi nyomásnál számottevően nagyobb terhelhetőségre képes, ráadásul a légnyomást sem kell folyton állítgatni, szabályozni, anélkül is tökéletesen alkalmas a közúti szállításra és a szántóföldi munkák elvégzésére egyaránt. 
A gazdálkodók szívesen alkalmazzák 
az ikerkerekezést is a káros talajtömörödés elkerülésére, ami szintén párosítható alacsony nyomású megoldással a még kielégítőbb eredmény eléréséhez.

A garancia a nyugalom titka

Az odafigyelő termelők pontosan tudják, hogy sok múlik az abroncsokon és persze az olyan pluszszolgáltatásokon, mint amilyen a kiterjesztett időbeli garancia. 
A MARSO Kft. több referenciacéggel is rendelkezik, amelyeknél nyomon követik a termékeik sorsát, de természetesen mindegyik hely más és más körülményt, eltérő kihívást jelent az abroncsoknak, ezért a gazdáknak maguknak kell kiválasztaniuk a számukra legideálisabb termékeket. „Cégünk a BKT abroncsok több mintázatára öt év garanciát vállal, ráadásul az első három évben azonnal kicseréljük azokat bármilyen gyári meghibásodásnál. Szerencsére erre nagyon ke­­vés esetben van szükség, vagyis a hosszú garanciális idő inkább arra szolgál, hogy 
a felhasználók még jobban megbízzanak a termékeinkben” – fejtette ki Szojka Attila.

matsohirdetes

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Nagyítás a képre kattintva!

Címkék: gumiabroncs, MARSO Kft., BKT
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Komposztálás házilag: Tippek, praktikák és kisokos

A komposztálás egy természetes és hatékony módja annak, hogy a konyhai és kerti hulladékokat értékes talajjavító ...