A húsfeldolgozó-ipar fejlesztési elképzeléseiről tárgyaltak az érintettek

Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervez rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, ágazati szakértők és a tárca illetékesei együtt keresnek megoldásokat a felmerülő problémákra.
A baromfi, majd a zöldség-és gyümölcsfeldolgozásban érintettek részvétele után immár harmadik alkalommal rendezett a minisztérium tanácskozást, amelyen ezúttal a húsfeldolgozó-ipar problémáit, megoldandó feladatait állították középpontba. A résztvevők az alapanyag-termeléstől kezdődően egészen az értékesítésig átbeszélték a lehetséges fejlesztési irányokat.

A kormány 2015-ben fogadta el az élelmiszeripar egészére fokuszáló Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiát, a szaktárca a kiemelt ágazati szereplők bevonásával és aktív közreműködésével kívánja elősegíteni a Stratégia végrehajtását.

A rendezvénysorozat a következő hetekben a malom- és sütőipari szakemberek részvételével folytatódik.

 

Forrás: FM Sajtóiroda

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom