A magyar gazdálkodók szakmai közössége
AgroMashExpo
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva 2023 jan TEFLIX

PREGA - Ahol a csúcstechnológia és a jövő mezőgazdasága találkozik

Hírek - 2016.02.16

A vetéstől az aratásig, a palántától a betakarításig, a metszéstől a borig, a borjútól a tejelésig minden műveletben jelen van a precízebb munkavégzés igénye és az erőforrások optimalizált kihasználása. Lépjen be velünk az agrár-csúcstechnológia világába!

PREGA - Ahol a csúcstechnológia és a jövő mezőgazdasága találkozikAz informatikai újdonságok mára már a mezőgazdasági termelés minden területén jelen vannak. A természet egyre kisebb terhelésére irányuló törekvések előtérbe helyezik a megfelelő tápanyag-feltérképezés és a célzott kijuttatás kérdését, amire a precíziós gazdálkodás a válasz.
Ezen tényezők mentén indult el 2015-ben az első és hazánkban egyedülálló PREGA – Precíziós Gazdálkodási Konferencia –, amelynek célja, hogy a gazdálkodás jövőbe mutató irányait és a digitalizáció előnyeit minél több gazdálkodó megismerje.
Az Agroinform.hu a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és az Agrárinformatikai Klaszterrel együttműködve idén második alkalommal rendezi meg a PREGA Konferenciát.

A precíziós gazdálkodás eszközeivel, a vállalat- és termelésirányítási rendszerek, integrációs technológiák alkalmazásával optimalizálhatóak a gazdálkodók kiadásai, javulhat az erőforrás-felhasználás hatékonysága, ami a fenntartható fejlődés szempontjából is megfelel a környezeti elvárásoknak, és elősegíti a minőségi termelést.
Az előrelépés feltétele, hogy a magyar gazdálkodók is birtokában legyenek azoknak a komplex, termelésen túlmutató ismereteknek és gyakorlati tapasztalatoknak, amelyek ezek alkalmazásához nélkülözhetetlenek. Ez a technológia a hazai agrárium számára olyan lehetőség, amivel akár évtizedes lemaradásokat is képes lehet ledolgozni.
Miért érdemes részt venni a konferencián?
Gyakorlatorientált szakmai fórum keretein belül nyújt modern mezőgazdasági megoldásokat. Olyan fontos témákról hallhatnak előadásokat, mint:
• Precíziós szántóföldi növénytermesztés
• Precíziós kertészet
• Precíziós állattenyésztés
A rendezvény előadásai és a szakma vezető cégeinek prezentációi mellett kötetlen szakmai beszélgetésekkel várunk minden gazdálkodót, aki már elindult a precíziós gazdálkodás útján, és azokat is, akik még csak fontolgatják a precíziós megoldások bevezetését.
Az idei konferencia programjának különlegességéhez két külföldi előadó is hozzájárul:
• Prof. Kenneth A. Sudduth, Ph.D., P.E., elnök (USA),¬ Nemzetközi Precíziós Gazdálkodók Szövetsége, Precíziós gazdálkodás: az adattól a tudásig és a döntéshozatalig
• Prof. Simon Blackmore, igazgató (UK), Nemzeti Precíziós Gazdálkodási Központ, ¬Robotok és robotika a mezőgazdaságban

A konferencia programja a mezőgazdaságban, illetve az élelmiszer-gazdaságban érdekelt vállalatok és gazdálkodók számára ad naprakész szakmai információt:
• A legfrissebb fejlesztésekről
• A gazdálkodók saját tapasztalatairól
• A forgalmazók aktuális megoldásairól
• A legújabb nemzetközi trendek színes palettájáról

Időpont: 2016. február 24., szerda
Helyszín: Hotel Aquaworld Resort, Budapest
További információ és jelentkezés: www.prega.hu

A konferencia arany fokozatú támogatója az AXIÁL Kft., ezüst fokozatú támogatója az Agrotec Magyarország Kft., bronz fokozatú támogatója a KITE Zrt. és a T-Systems Magyarország.


Címkék: