TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 598 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,54
USD: 352,65
CHF: 403,4
GBP: 444,34
Hirdetés
A Сorteva Agriscience bővíti napraforgó vetőmag termelését Romániában

A Сorteva Agriscience bővíti napraforgó vetőmag termelését Romániában

Hírek - 2021.04.19

A vállalat majdnem 13 millió eurót fektet Afumati-n található létesítményébe, hogy az európai termelők keresleti igényeit kielégítse A Corteva Agriscience bejelentette, hogy csaknem 13 millió eurót fektet be vetőmagüzemük bővítésére Afumati településén, Romániában a napraforgó vetőmag-üzletág növekedésének felgyorsítására Európában.

A korszerűsített létesítmény építése már folyamatban van és várhatóan a napraforgó-betakarítási szezonra, augusztus elején kezdi meg működését. Az új ömlesztett tároló és kondicionáló létesítményt magában foglaló beruházási projekt lehetővé teszi a Corteva Agriscience számára, hogy rövidítse az ellátási láncot, javítsa a megbízhatóságot és a mozgékonyságot és növelje az európai feldolgozási kapacitást, ezzel támogatva a növekedést Európában.

„Működésünk bővítésével Romániában ki tudjuk használni errősségeinket az Európai vetőmag piacon. Az Afumati vetőmagőüzem megnövekedett kapacitása lehetővé teszi számunkra, hogy kielégítsük a minőségi vetőmag iránti növekvő hazai és nemzetközi igényeket. Ennek eredményeként a Corteva elöl jár majd a Pioneer márkájú vetőmag iránti igény kielégítésében.”- mondta Jean Ionescu, a Corteva Agriscience romániai vezetője.

Marius Baraceanu, a Corteva Agriscience romániai gyártási részleg vezetője hozzátette: „Már 35 000 munkaórát szenteltek a projekt megvalósítására, így minden ütemterv szerint halad. Figyelembe véve a COVID-19 járványt és az összes szükséges védelmi intézkedést, a csapat nagyszerű munkát végzett, miközben a top prioritás a biztonság megőrzése volt”.

Az Afumatin található vetőmagüzem az egyik legmodernebb Corteva vetőmag-kiszerelő telephelye világszerte és a legfrissebb növénynemesítési fejlesztéseket tartalmazó termékeket szállítja az ügyfeleknek egész Európában.

Az üzemben kukorica-, napraforgó- és repcehibrideket állítanak elő, hogy kiszolgálják az EU-s tagországok, valamint Ukrajna, Oroszország, Moldova, Fehéroroszország, Kazahsztán, Azerbajdzsán és Törökország vásárlóinak igényeit.

Az Afumati-i létesítmény 2006 óta működik, a betakarítás ideje alatt csaknem 160 főállású és 250 idénymunkást foglalkoztat. A létesítmény bővítése lehetővé teszi a Corteva Agriscience számára, hogy majdnem 20 új dolgozói pozíciót hozzon létre. A létesítmény teljes beruházása, beleértve a modernizációs beruházást, meghaladja a 73 millió eurót.

cortevalogo min

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: napraforgó, repce, kukorica, vetőmag, hibrid, Corteva Agriscience™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

KUBOTA munkagépek – gazdálkodási megoldások a ...

Magyarországon a Kubota elsősorban a professzionális mezőgazdasági és kompakt traktorjairól, valamint ipari és ...