A Сorteva Agriscience bővíti napraforgó vetőmag termelését Romániában

2021.04.19

A vállalat majdnem 13 millió eurót fektet Afumati-n található létesítményébe, hogy az európai termelők keresleti igényeit kielégítse A Corteva Agriscience bejelentette, hogy csaknem 13 millió eurót fektet be vetőmagüzemük bővítésére Afumati településén, Romániában a napraforgó vetőmag-üzletág növekedésének felgyorsítására Európában.

A Сorteva Agriscience bővíti napraforgó vetőmag termelését Romániában


A korszerűsített létesítmény építése már folyamatban van és várhatóan a napraforgó-betakarítási szezonra, augusztus elején kezdi meg működését. Az új ömlesztett tároló és kondicionáló létesítményt magában foglaló beruházási projekt lehetővé teszi a Corteva Agriscience számára, hogy rövidítse az ellátási láncot, javítsa a megbízhatóságot és a mozgékonyságot és növelje az európai feldolgozási kapacitást, ezzel támogatva a növekedést Európában.

„Működésünk bővítésével Romániában ki tudjuk használni errősségeinket az Európai vetőmag piacon. Az Afumati vetőmagőüzem megnövekedett kapacitása lehetővé teszi számunkra, hogy kielégítsük a minőségi vetőmag iránti növekvő hazai és nemzetközi igényeket. Ennek eredményeként a Corteva elöl jár majd a Pioneer márkájú vetőmag iránti igény kielégítésében.”- mondta Jean Ionescu, a Corteva Agriscience romániai vezetője.

Marius Baraceanu, a Corteva Agriscience romániai gyártási részleg vezetője hozzátette: „Már 35 000 munkaórát szenteltek a projekt megvalósítására, így minden ütemterv szerint halad. Figyelembe véve a COVID-19 járványt és az összes szükséges védelmi intézkedést, a csapat nagyszerű munkát végzett, miközben a top prioritás a biztonság megőrzése volt”.

Az Afumatin található vetőmagüzem az egyik legmodernebb Corteva vetőmag-kiszerelő telephelye világszerte és a legfrissebb növénynemesítési fejlesztéseket tartalmazó termékeket szállítja az ügyfeleknek egész Európában.

Az üzemben kukorica-, napraforgó- és repcehibrideket állítanak elő, hogy kiszolgálják az EU-s tagországok, valamint Ukrajna, Oroszország, Moldova, Fehéroroszország, Kazahsztán, Azerbajdzsán és Törökország vásárlóinak igényeit.

Az Afumati-i létesítmény 2006 óta működik, a betakarítás ideje alatt csaknem 160 főállású és 250 idénymunkást foglalkoztat. A létesítmény bővítése lehetővé teszi a Corteva Agriscience számára, hogy majdnem 20 új dolgozói pozíciót hozzon létre. A létesítmény teljes beruházása, beleértve a modernizációs beruházást, meghaladja a 73 millió eurót.

cortevalogo min

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE