TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Enyingre került az ezredik FraKomb magágykészítő

Enyingre került az ezredik FraKomb magágykészítő

Hírek - 2021.03.17

Az AXIÁL Kft. által forgalmazott ezredik FraKomb magágykészítőt Umenhoffer Péter, az vállalat marketingigazgatója adta át az Enyingi Agrár Zrt. vezérigazgatójának, Szávay Gábornak. A szűk körű házi ünnepségen jelen volt a gyártó Framest Kft. ügyvezető igazgatója, Nyárádi Attila is.

A marketingigazgató kiemelte: az AXIÁL filozófiájába a kezdetektől beletartozik, hogy támogassa a magyar gépgyártást. A Framest az ékes példa arra, hogy ez Magyarországon is lehetséges, méghozzá világszínvonalon.

Mint Nyárádi Attila elmondta, 15 éve fejlesztették ki a FraKomb magágykészítőt. Megnézték a piacon minden gyártó minden hasonló termékét, meghallgatták a gazdák igényeit, és ezek alapján „rakták össze”. A Framest 18 gépcsaládjának összes munkagépe a profitorientált gazdálkodást és a talaj szempontjából is fenntartható fejlődést szolgálja, így a FraKomb magágykészítők is. „Azoknak ajánlom, akik takarékoskodnának a menetszámmal, így az idővel, az energiával; akik megőriznék a talaj nedvességét; akiknek fontos, hogy kíméljék a talajt, és kiszednék a korábbi műveletek által hagyott keréknyomokat. Egy szóval azoknak, aki igényesek a saját munkájukra.” Mivel a 2-től a 8 méter munkaszélességig gyártják, minden birtokméret esetében jól használható – tette hozzá Nyárádi Attila.

frakomb3

Az Enyingi Agrár Zrt. növénytermesztési főágazat-vezetője, Sziládi József úgy tervezi, hogy az új magágykészítőkkel – a 999. FraKomb is hozzájuk érkezett! – az összes tavaszi vetés magágykészítését elvégzik. Ez elsősorban 900 hektár cukorrépát és 2800 hektár kukoricát jelent. „Amit tavaly, a könnyebb gépekkel két menetben kellett megcsinálnunk, azt most egy műveletben meg lehet oldani. Ezért is bízom abban, hogy idén a három kombinátorunkat elő sem kell venni, legfeljebb a kiegészítő kisebb tábláinkon.”

A gépátadáson az is elhangzott, hogy a Framest talajlazítói is közel állnak az ezres rekordhoz.

A Framest Kft.-ről:

A 2000-ben alakult cég magyar magánszemélyek tulajdonában áll. Harsányban (Borsod megye) működik, több mint 60 főt foglalkoztat. Szerbiába, Szlovákiába, Romániába, Ukrajnába és Svédországba is exportálja saját fejlesztésű gyártmányait.

frakomb2

Balról jobbra: Umenhoffer Péter marketingigazgató (AXIÁL), Király Szabolcs termékmenedzser (AXIÁL), Nyárádi Attila ügyvezető igazgató (Framest), Sziládi József növénytermesztési főágazatvezető (Enyingi Agrár Zrt.), Szávay Gábor vezérigazgató (Enyingi Agrár Zrt.), Török Ferenc területi képviselő (AXIÁL), Fésű Gábor vezérigazgató helyettes (Enyingi Agrár Zrt.)

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Szerző: Popovics Gizella, Fotó: Kajetán Jácint
Forrás: AXIÁL Kft.

Címkék: magágykészítő, Axiál Kft., FraKomb, Enyingi Agrár Zrt.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Végkiárusítással egybekötött Black Friday Genezis Műtrágya ...

Felhívjuk minden kedves mezőgazdasági termelő figyelmét, hogy az őszi szezon legjobb árán most vásárolhat a Genezis ...