TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 388,81000
USD: 359,44000
CHF: 407,67000
GBP: 454,94000
Hirdetés
KÖZÉPÉRÉSŰ KUKORICÁINK

KÖZÉPÉRÉSŰ KUKORICÁINK

Hírek - 2021.02.04

A SAATEN-UNION kínálatából mutatunk be három figyelemre méltó hibridet.

Hirdetés

A 2020-as év kiszámíthatatlan és váratlan fordulatokat hozó tavaszi és nyári időjárása ismét sok hasznos és új információ megszerzésére adott lehetőséget a már jól ismert és a legújabb hibridjeinkről egyaránt. Az ilyen tapasztalatok jó alapot szolgáltatnak számunkra ahhoz, hogy céljainknak megfelelően a termelést nehezítő legtöbb körülménynek ellenálló, kiegyenlített termőképességű, magas jövedelmezőséget biztosító új kukoricahibridekkel szélesítsük kínálatunkat. Ezen célkitűzéseink mentén 2021-től a középérésű csoportba tartozó hibridjeink köre is bővül.

Kukoricaportfóliónk középérésű csoportjának legújabb tagja a KABARETTO (FAO 450), melyet bátran ajánlunk minden termesztési körülmény közé. Ezt az osztrák fajtaregisztrációs kísérletekben elért eredményei is alátámasztják, melyek alapján mind a száraz, mind a csapadékosabb területeken kiemelkedően teljesített, a sztenderd fajtákat maga mögé utasítva. Kifejezetten egészséges, zöld száron érő típus, a csuhélevelek korai fellazulásából adódóan is jó vízleadási dinamikával rendelkezik. A cső- és szárfuzáriumon túl a kukoricára jellemző más betegségekre sem hajlamos. 

sukuktabl

Ugyanebben az éréscsoportban a már jól ismert ELDACAR (FAO 420) nevű kukoricahibridünk átlagon felüli gyökérrendszert fejleszt, így másodvetésekben is biztonsággal alkalmazható, és megdőlésre sem hajlamos. Bátran ajánljuk azon partnereinknek is, akik gyengébb adottságú termőterülettel rendelkeznek, vagy átlagosnak mondható körülmények között gazdálkodnak, viszont megbízhatóan magas termésszinteket szeretnének elérni. Kísérleteink alapján ehhez a termésszinthez a 65–68 000 tő/ha-os vetéssűrűséget szükséges megcélozni, ami ideális állapot esetén értendő, ha a vetés éppen a megfelelő időben történik, és a csapadékellátottság is optimális. Minden egyéb esetben természetesen eltérni szükséges a leírtaktól, így ilyen helyzetekben területi képviselő kollégáink készségesen állnak partnereink rendelkezésére. 

SU kesoi kukoricak kep1

Szemeskínálatunk legkésőbbi tagja az SU QUESTUM (FAO 490), mely kezdetben átlagos ütemben fejlődő, magas habitusú, filigrán megjelenésű kukoricahibrid, középmagasan illesztett csövekkel. A zöld száron érő növény vízleadása dinamikus. Betegségekkel szemben ellenálló, dőlésre nem hajlamos.

Idén már a Magyarországon egyre nagyobb problémát jelentő fenyércirokkal küszködő gazdaságok számára is tudunk megoldást nyújtani, hiszen megérkezik első cikloxidim-ellenálló kukoricahibridünk.

Rendkívül kiterjedt kísérleti rendszerünknek és a folyamatosan zajló fejlesztési munkáknak, valamint területi képviselő kollégáink magas szintű ismereteinek köszönhetően a SAATEN-UNION Hungária Kft. megújuló kukoricaportfóliójából minden termelői igényre tudunk megoldást nyújtani.

A SAATEN-UNION tavaszi fajtakínálata letölthető ide kattintva.

 

saatenlogokekzold3 minMarsai Viktor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

 

 

Címkék: kukorica, vetőmag, SAATEN-UNION, hibrid, nemesítés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

MERT MINDEN LEVÉL SZÁMÍT: MERGENTO VT SZÁLLÍTÓSZALAGOS ...

Kíméletes és szennyeződésmentes rendfelszedés maximális teljesítménnyel. Minden levél számít: minimális ...