A Kubota már a gyümölcsök egészségére is figyel

2021.02.05

Komoly összeget fektet a japán Kubota egy mindössze pár éve alapított mezőgazdasági technológiai cégbe. Az izraeli SeeTree Systems termékei a gyümölcsültetvények állapotát képesek felmérni.

A Kubota már a gyümölcsök egészségére is figyel


A mezőgépgyártó Kubota decemberben jelentette be, hogy részesedést vásárol a 2017-ben létrehozott SeeTree Systems Ltd. cégben. Ezáltal olyan technológiához jut hozzá, amely a mesterséges intelligenciára (AI) alapozva képes meghatározni egy gyümölcsültetvény valamennyi faegyedének valós idejű egészségi állapotát és produktivitását.

A nyitás jól beleillik a Kubota stratégiájába, amely 2019 nyarán hozta létre Japánban az első innovációs központját, amelyet hamarosan egy hollandiai követett, hogy az európai és izraeli partnereket a saját igényeiknek megfelelően szolgálhassák ki. A japán vállalat a közelmúltban négy startup céget is felvásárolt, hogy erősítse pozícióját az innovatív mezőgazdasági megoldások terén.
A SeeTree-vel kapcsolatos befektetésük azon a felismerésen alapul, hogy a zöldség-gyümölcs ágazatban egyelőre lassabban halad a modern technológiák adaptációja, így van tér a piacszerzésre. A SeeTree által kínált szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a termesztők – drónok és talajszenzorok segítségével – folyamatosan monitorozhassák a gyümölcsfáik állapotát, és ezáltal befolyásolni tudják a termésmennyiséget és -minőséget. A Kubota 30 millió dollárt fektet ebbe a smart farming technológiai fejlesztésbe.

kubota 1


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE