TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Tapasztalt vállalkozók támogatják az agrárvállalkozókat

Tapasztalt vállalkozók támogatják az agrárvállalkozókat

Hírek - 2020.11.18

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány mentorprogamjának köszönhetően az agráriumban tevékenykedő vállalkozásoknak is lehetőségük nyílik üzleti elképzeléseik külső nézőpontból történő áttekintésére egy intenzív mentorálási folyamat keretében.

Az ingyenes tanácsadás – amelyre 2020. november 20-ig lehet jelentkezni – keretében a résztvevő vállalkozók tanulhatnak a személyes mentoruk által megélt nehézségekből és azokból a kihívásokból, amelyeken ő már átment. Segítséget kaphatnak továbbá saját gondolataik fókuszálásához és támogatást a döntéseik előkészítéséhez, több alternatíva kidolgozásával.

A vállalkozók olyan eszközöket ismerhetnek meg a gyakorlatban, amelyekről a különböző tanfolyamokon már tanulhattak, de amelyeknek valós helyzetben történő alkalmazását nem tanították meg. Ilyen lehet például a stratégiai-üzleti tervezési eszköztár, a modern marketingeszközök, a business networking és az ügyfél- és folyamatszemlélet. A mentor segít a látásmódot kiszélesíteni és új nézőpontot találni saját tapasztalatai és kapcsolatrendszere révén – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán.

Kik lehetnek a mentoráltak?

A programra négyféle csoport tagjai jelentkezhetnek:

  • Fiatal vállalkozások (35 év alatti személyek által többségében tulajdonolt és 35 év alatti személy által vezetett vállalkozások)
  • Női vállalkozások (Női többségi tulajdonossal és női ügyvezetővel bíró vállalkozások. Nincs korhatár)
  • Generációváltás előtt álló családi vállalkozások (Akik tervezik, vagy már benne vannak az utódlási folyamatban, akár családon kívüli, akár családon belüli személy veszi át a vezetői, tulajdonosi szerepek egy részét, vagy egészét. Férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül)
  • Újratervezők: a COVID-19-járvány gazdasági hatásai által életképességükben megrendülő kkv-k. Mindazok a bejegyzett vállalkozással rendelkezők, akiknél a járvány hatására visszaesett a bevétel, az ügyfélszám, a vállalkozás létszáma, vagy a vállalkozói tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg a kialakult pandémiás helyzet (férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül).

A vállalkozás méretét és működési idejét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikrovállalkozások és induló vállalkozások is jelentkezhetnek a konvergencia régiókból (Pest megye kivételével az ország egész területe).

Mit nyer a részvétellel az, aki jelentkezik?

  • Egy tapasztalt vállalkozó támogatását vállalkozói céljainak megvalósításához;
  • Speciális tanácsadás igénybevételi lehetőségét a program ideje alatt (marketing, jog, szervezetfejlesztés, személyes hatékonyság fejlesztés, értékesítési és tárgyalási készségek fejlesztése);
  • Új kapcsolatépítési lehetőségeket egy értékteremtő vállalkozói közösség részeként;
  • Tudásmegosztó (online) rendezvényeken történő részvétel lehetőségét.

Regisztráció: mentorprogram.seed.hu

Kapcsolat: mentorprogram@seed.hu

Bővebb információk: https://seed.hu/a-seed-ingyenes-vallalkozasokat-segito-tanacsado-oldala, https://tudasbaratszervezet.ttk.seed.hu/

Címkék: agrárium, agrárvállalkozók, mentorprogam
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Komposztálás házilag: Tippek, praktikák és kisokos

A komposztálás egy természetes és hatékony módja annak, hogy a konyhai és kerti hulladékokat értékes talajjavító ...