TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Ezeket a növényeket ültesse a télen is csodálatos kertért

Ezeket a növényeket ültesse a télen is csodálatos kertért

Hírek - 2020.11.17

Sokan azt gondolják, a kert csak tavasszal vagy nyáron tudja virágos arcát mutatni, pedig számos olyan őszi növény van, amelyet ha az első fagyok előtt elültetünk, alapjaiban tudják meghatározni téli kertünk, balkonunk, vagy erkélyünk hangulatát. Beh Mariann, a STIHL kertápolási szakértője három csodás növény mellett teszi le a voksát.

Az ősszel és télen virágzó növények gondozása rendkívül egyszerű. Beh Mariann kertápolási szakértő szerint a kertészetekben még most is széles a kínálat, nem lőhetünk mellé azonban akkor, ha krizantémot, csarabot és díszkáposztákat ültetünk. Ráadásul ezek egyaránt tökéletes választások a kertekbe és a balkonládákba.

Krizantém és csarab a hosszú virágzásért

„A krizantém számtalan méretben, formában és színben kapható. Találunk gömb alakú, tömöttebb fajtákat, de vannak lazább bokrúak is” – magyarázza a STIHL legfrissebb Youtube videójában a szakértő, hozzátéve: mivel a növény igen napfényigényes, ezért a legjobb hely számára a déli fekvésű ablakpárkány vagy a terasz. Az őszi fagyokig fontos, hogy rendszeresen öntözzük a tövénél, az elnyílt virágait pedig folyamatosan csipkedjük le, hogy aztán az folyamatosan hozni tudja az új bimbókat.

stkrizantem

Beh Mariann szerint szintén jó választás lehet a csarab, amely egészen november végéig hozni tudja az apró, harang alakú virágait. A kertészetekben rózsaszín, de fehér és zöld virágú változatban is megtalálhatjuk, így akár csoportosan is ültethetjük.

stbeh mariann

„Azt szeretem benne a legjobban, hogy bár csak novemberig nyílik, a virágok egészen decemberig a növényen maradnak, ezért karácsonykor is az egyik legszebb kültéri dísznövény” – mutat rá a szakértő.

stcsarab

Díszkáposzták az igazán különleges erkélyért

Ha azonban valami meglepő, és igazán mutatós növényt keresünk, válasszuk a változatos színekben pompázó, fodros levelekkel tarkított díszkáposztákat, amelyek azon túl, hogy nagyon jól tűrik a hideget, hihetetlenül egyszerűen gondozhatók.

stdiszkaposztack

„A fagyokig öntözzük rendszeresen és ne csak a földjét locsoljuk, hanem a leveleket is nedvesítsük kézi permetezővel” – hívja fel a figyelmet Beh Mariann.

A videóból számos hasznos tanácsot is kapunk a szakértőtől a növények ültetésére vonatkozóan. Kiemeli, hogy a dísznövényeket érdemes olyan edénybe helyeznünk, aminek lyukas az alja és ki tud belőle folyni a felesleges víz. Emellett természetesen kell hozzá általános virágföld is, valamint egy-egy agyaggolyó, amik a cserép aljába helyezve magukba szívják a felesleges vizet, és amikor a föld szárazabbá válik, leadják a nedvességet.

További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a stihlnemzedekek.hu

weboldalon, a STIHL Magyarország Youtube csatornáján, vagy a STIHL KertÉrtők podcast adásaiban!


;t=2s">

;t=2s

Címkék: Stihl, virág, kertápolás, krizantém, csarab, díszkáposzta
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tartsuk a vizet a tájban! Vízigény-felmérés mély fekvésű ...

Országos vízigény-felmérést végez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász-hálózata márciusban. Az ...