TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
A mezőgazdaság egyik vezető vállalatának vezérigazgatója hívja fel a figyelmet arra, hogy a COVID-19 miatt még inkább a fenntartható mezőgazdaság felé kell fordulnunk

A mezőgazdaság egyik vezető vállalatának vezérigazgatója hívja fel a figyelmet arra, hogy a COVID-19 miatt még inkább a fenntartható mezőgazdaság felé kell fordulnunk

Hírek - 2020.11.04

A Corteva Agriscience vezérigazgatója a Financial Times csúcskonferenciáján a klímapozitív mezőgazdaság fontosságát hangsúlyozta

A COVID-19 járvány gazdasági hatásának ellensúlyozására több nemzet együttes elkötelezettségére van szükség, és fokozottabb figyelemre a fenntartható mezőgazdaságot illetően - jelentette ki Jim Collins a Corteva Agriscience vezérigazgatója, a Financial Times Global Food Systems virtuális csúcskonferenciájának egyik kiemelt szekciójában, amely a „Klímapozitív Mezőgazdaság a COVID-járvány utáni világban” elnevezést viselte. „A mezőgazdasággal foglalkozók számára elmúltak azok az idők, amikor a fenntarthatóság csak az egyik eleme volt egy üzleti vállalkozásnak. Most már maga a fenntarthatóság a lényeg. Jobban szolgálhatjuk a globális élelmiszerlánc résztvevőit, ha vállalkozásunkat minden szempontból átértékeljük a fenntarthatóság prizmáján keresztül vizsgálva. "

Collins felvázolta azt az utat, amelyet a Corteva Agriscience a 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiájában határozott meg saját fenntarthatósági céljainak elérésére. A vállalat 14 stratégiai célja, melyet az elkövetkezendő 10 évben szeretnének elérni, négy alappillérre épül: a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok; a termőföld javát szolgáló célok; a közösségek javát szolgáló célok, valamint a vállalat működésére vonatkozó célok.

Néhány példa a fentiekre:

A Corteva Agriscience 2021 júniusában fog bejelenteni egy tervet a működése során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére.

Collins elmondta az online hallgatóságnak azt is, hogy a járvány megmutatta, milyen égető szükség van a globális élelemiszerlánc működésének hatékonyabbá tételére. Megemlítette azt az ellentmondást, hogy miközben pazaroljuk az élelmiszert, a COVID-19 járvány következtében, minden eddiginél több ember éhezik. Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy a Corteva és partnerei elkötelezettek a tudományosan megalapozott intézkedések és irányelvek támogatásában, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy a növekvő népesség számára elegendő és tápláló élelmiszert állíthassanak elő.

„Egy válságban mindig ott rejlik a lehetőség is. Az elmúlt 10 hónap során nagyon őszinte megbeszéléseket folytattunk számos égető, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdésről” - mondta Collins. „Globális élelmezésbiztonság. Extrém időjárási események. Társadalmi elégedetlenségi mozgalmak. Gazdasági méltányosság. És természetesen maga a világjárvány is olyan vitafelületeket teremtett a mezőgazdaság számára, amelyeken a globális élelmiszerlánc régóta figyelmen kívül hagyott hiányosságai kerülnek terítékre. Az a munka, amit ma elvégzünk, olyan változásokat tesz lehetővé számunkra, melyek hosszú távú és pozitív hatással lesznek az élelmiszerláncra.”

Collins hozzátette: „Mindannyiunknak együtt kell működni egy mindenki számára elengedő táplálékot biztosító, átfogó és fenntartható élelemiszerrendszer felállításában … miközben napjaink fogyasztóinak változó szükségleteit és igényeit is ki kell elégítenünk."

A Világbank előrejelzése szerint a járvány gazdasági hatása körülbelül 100 millió embert sodorhatott mélyszegénységbe. Collins hozzátette: „A COVID pandémia kitörése óta több mint egymillióan haltak meg a koronavírusfertőzés következtében, ugyanakkor, több mint 7 millió ember halt éhen.

A Corteva több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, akik mind elkötelezettek a világban felhalmozódó, mintegy 1,3 milliárd tonnányi fel nem használt élelmiszerkészlet csökkentése mellett. „Kollégáink, ügyfeleink és partnereink elkötelezettek ennek a készletnek az átcsoportosításában, amely így több mint 2 milliárd ember ellátására lehet elegendő.”

 

 

 

 

 

Címkék: Corteva Agriscience™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A kormány a szőlőtermelők és a borászok mellett áll

Kihívásokból van elég a szőlő- és borágazatban, de a magyar kormány – ahogy eddig, úgy a jövőben is – a ...